خراسان:
چرا آفریقا؟ (ص۱)
رئیس جمهور امروز و پس از یازده سال به سه کشور آفریقایی کنیا، اوگاندا و زیمبابوه سفر خواهد کرد. این کشورها در مسیر توسعه هستند اما هنوز در ابتدای این مسیر هستند به همین علت فناوری ایران در صنایعی مانند خودرو، لوازم خانگی، تجهیزات پزشکی، تراکتور و کشاورزی برای آنان مناسب و به صرفه است. این را مقایسه کنید با صادرات به کشورهای پیشرفتهتر که انتقال صنایع نیاز به سطح بالاتری از پیشرفته بودن دارد. گرچه در چندین صنعت هم میتوان از مرزهای دانش سخن گفت که ایرانیان بر آن ایستادهاند مثل همین روبات جراح که به تازگی به اندونزی صادر شده است.ثانیا برخلاف تصور عمومی، آفریقا قارهای تماما فقیر و بیپول نیست.
وطنامروز:
به اسم زن، به کام جیبزن (ص۶)
گروهها و چهرههای ضدایرانی، از سلطنتطلبان و منافقین گرفته تا امثال حامد اسماعیلیون و مسیح علینژاد، یک نقطه مشترک دارند و آن هم ولع سیریناپذیرشان برای ارتزاق از اموال مردم ایران است. در روزهای اخیر حکمی از دادگاهی در آمریکا منتشر شد که طبق آن، مسیح علینژاد میتواند مبلغ ۳ میلیون و ۳۲۵ هزار دلار از اموال ایران در آمریکا را به عنوان غرامت دریافت کند. حالا پس هجمههای فراوان علینژاد در حالی با منت بر سر مردم ایران اعلام کرده از ابتدا قصد دستبرد به اموال ایران را نداشته که در طرح شکایت خود به دادگاه آمریکا، خواستار پرداخت غرامت ۵۰۰ میلیون دلاری از جیب مردم ایران شده بود.
هممهین:
نا آرامیها نتیجه بیتوجهی به علم (ص۱)
نگاه منفی به علوم انسانی و به دنبال آن بدبینی و سوءظن نسبت به اندیشمندان علوم انسانی و نظریات و تحلیلهای آنان باعث شده است که این گروه با خیل بیمهریها و اتهامات از سوی برخی گروهها مواجه شوند و هرازگاهی خبری درباره اخراج یا بازداشت و دستگیری برخی از اندیشمندان این حوزه منتشر شود. در چنین شرایطی رئیس مجلس از ضرورت جایگاه شایسته علوم انسانی سخن گفته و حتی ریشه اعتراضات سال گذشته را در همین کمبودها و نواقص میداند و معتقد است اگر نهضت نرمافزاری تولید علم ادامه پیدا میکرد حتی مواجهه با این اعتراضات متفاوت بود.
دنیای اقتصاد:
زنگ «کانون زبان» در مدرسه (ص۸)
زبان انگلیسی در مدارس رقبای تازهای پیدا کرده است. حالا دانشآموزان دیگر ملزم به آموختن انحصاری انگلیسی نیستند و میتوانند از میان زبانهای فرانسه، ایتالیایی، اسپانیایی، عربی، چینی و روسی یکی را انتخاب کنند. البته با توجه به اینکه شرایط برای آموزش این زبانها در مدارس فراهم نیست، قرار شده از شرایط غیرحضوری و مجازی نیز استفاده شود و موسساتی مانند کانون زبان همکاری کنند.
جوان:
خبرگزاری اختصاصی حوادث میخواهید؟ بفرمایید بیبیسیفارسی! (ص۲)
بیبیسی فارسی پس از پایان آشوب پاییزی تا هفتهها و ماهها آن حوادث را همچنان پروبال میداد و با ارجاع به سوابق خبر و پوشش مراسم چهلم و هشتادم و صدوبیستم درگذشتگان سعیوافر داشت مطلب را زنده نگه دارد. بیبیسی در عین حال اخبار مرگ روزانه و هفتگی دهها و صدها پناهجو در راه اروپا یا اخبار آشوب فرانسه را بسیار کمتر از یک حادثه تصادف پراید با تیر چراغبرق در ایران پوشش میدهد. با این توصیف اگر میخواهید از برخورد هر دو چیز صدادار با هم در ایران باخبر شوید، بفرمایید بیبیسیفارسی!
همشهری:
عبور برق از خط قرمز (ص۴)
برآوردهای وزارت نیرو از مصرف برق در روز گذشته به حدود ۷۲ هزار و ۴۰۰ مگاوات رسید. این در حالی است که براساس آخرین گزارش شرکت مدیریت شبکه برق ایران، مصرف برق کشور در روز یکشنبه ۷۱هزار و ۹۸۷مگاوات بوده و بهواسطه گرمای روزافزون هوا، مصرف برق فقط در یک روز ۰.۶ درصد اضافه شده است. این وضعیت، شوک بزرگی به نیروگاهها و شبکه توزیع برق وارد میکند و زحمت متولیان تأمین پایدار برق کشور را دوچندان خواهد کرد؛ اما مشترکان برق، بهویژه در بخش خانگی میتوانند فقط با کاهش ۱۰ درصدی مصرف برق خود، به حفظ پایداری شبکه برق کشور و تضمین دسترسی همگانی به برق کمک کنند.
نورنیوز