نورنیوز - گروه اقتصاد: دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی در خرداد ماه اعلام کرد که وارد کنندگان، امسال میتوانند به اندازه میانگین دو سال قبل موبایل وارد کنند.
او در توضیح دلایل اتخاذ این تصمیم گفت: بانک مرکزی تأکید دارد که بر مدیریت جریان ارزی اشراف داشته باشد و به صورت ناگهانی درخواست ثبت سفارش و تخصیص ارز بالا نرود.
اداره تخصیص ارز بانک مرکزی نیز در خصوص فرآیند تخصیص ارز برای واردات تلفن همراه طی مکاتبهای با اداره ارتباطات و طرحهای مجلس شورای اسلامی توضیحاتی را اعلام و تأکید کرده است؛ بانک مرکزی صرفاً براساس ثبت سفارشهای انجام شده مجوزهای اخذ شده برای واردات کالا و خدمات از دستگاههای ذیربط و به درخواست بانکهای عامل، فرآیند تخصیص تأمین و فروش ارز را مطابق گروهبندیهای صورت پذیرفته توسط وزارت صنعت معدن و تجارت انجام میدهد.
در توضیحات بانک مرکزی که در پاسخ به نامه رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی در خصوص واردات و تخصیص ارز انواع گوشیهای هوشمند تلفن همراه ارائه شده، آمده است؛ شناسایی دقیق کالا خارج از چارچوب وظایف این بانک بوده و این بانک صرفاً با توجه به منابع ارزی در اختیار نسبت به تخصیص و تأمین ارز کالاها و خدماتی که مراحل قانونی اخذ مجوز و ثبت سفارش را طی نموده اند، اقدام مینماید.
در نامه بانک مرکزی تأکید شده که در فرآیند واردات، ابتدا وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت با همکاری سازمانهای ذیربط پس از بررسیهای لازم و طی تشریفات مرتبط از جمله تشکیل پرونده، دریافت پیش فاکتور، پروفرما و کارت بازرگانی واردکننده، کنترل شناسایی و تطبیق مشخصات متقاضی و احراز هویت با مدارک و مستندات مربوط، ضمن لحاظ نیازهای کالایی کشور، نسبت به ارائه مجوز واردات کالا (کد) ثبت سفارش ۸ رقمی اقدام مینمایند.
کدثبت سفارش ۸ رقمی، مشخصات واردات کالا و یا خدمات، عنوان و مقدار کالا، مبلغ ارزی، نام ارز، کدهای تعرفه، شرح تعرفه، نام متقاضی، مشخصات کامل وارد کننده، نحوه حمل و تحویل کالا و ...... را تعیین مینماید.
در همین رابطه معاون امور مجلس وزارت ارتباطات نیز اعلام کرد که فرآیند مربوط به تخصیص ارز و روند واردات تلفن همراه و همچنین قطعات تلفن همراه تولید داخل در اختیار وزارت صمت است.
نورنیوز