نورنیوز-گروه سیاسی:مراسم افتتاحیه دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، رییس قوه قضاییه، سفرای کشورهای مختلف در تهران، روسای ادوار مجالس گذشته، حجت الاسلام محمدمحمدی گلپایگانی نماینده رهبر معظم انقلاب، جمعی از خانواده های شهدای مدافع حرم، وزرای دولت سیزدهم، سرپرست موقت ریاست جمهوری، مقامات کشوری و لشکری برگزار شد. دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی با حضور منتخبان ملت و جمعی از میهمانان داخلی و خارجی برگزار شد که جای خالی شهید جمهور ایت الله ابراهیم رئیسی کاملا نمایان بود.
همچنین مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران، علیرضا زاکانی شهردار تهران، حجت الاسلام محمدجوادحاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه، امیردریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش، سرلشکر پاسدار سید یحیی رحیم صفوی مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور نیروهای مسلح، سردار محمد شیرازی رئیس دفتر نظامی رهبر معظم انقلاب، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان، دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش، امیر خلبان حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش از دیگر مهمانان در مراسم افتتاحیه حضور یافتند.
حجت الاسلام سید حسن خمینی فرزند یادگار امام، حجت الاسلام علی اکبر ناطق نوری، غلامعلی حدادعادل و علی لاریجانی روسای ادوار مجلس، سردار حسین سلامی فرمانده کل سپاه، سردار احمدرضا رادان فرمانده نیروی انتظامی، سرلشکرپاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، آیت الله احمدجنتی دبیر شورای نگهبان، جمعی از اعضای خبرگان رهبری هم در مراسم افتتاحیه حضور یافتند.
فردا هیات رئیسه تعیین می شود
زنگ نخستین جلسه صحن دوازدهمین دوره شورای اسلامی بود امروز دوشنبه ۷ خرداد صحن مجلس شورای اسلامی نواخته شد. هیأت رئیسه مجلس فردا تعیین میشود.
رونمایی از تمبر یادگاری مجلس دوازدهم
بعد از پایان مراسم افتتاحیه مجلس دوازدهم، از تمبر یادگاری مجلس دوازدهم با حضور مسئولان ارشد کشوری و لشکری رونمایی شد.
این تمبر یادگاری به امضای حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، محمدباقر قالیباف، حجت الاسلام اژه ای رئیس قوه قضائیه، مخبر سرپرست ریاست جمهوری، حجت الاسلام سیدحسن خمینی یادگار امام (ره)، حجت الاسلام ناطق نوری، علی لاریجانی، غلامعلی حداد عادل روسای مجالس گذشته، اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات، سردار رادان فرمانده فراجا، سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سرلشکر عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی، طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان و علی شریفی معاون اجرایی مجلس رسید.
به منظور تجدید میثاق؛ منتخبان مجلس دوازدهم به حرم امام راحل رفتند
منتخبان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی امروز دوشنبه هفتم خرداد ماه پس از برگزاری مراسم افتتاحیه این دوره مجلس شورای اسلامی که با حضور مقامات کشوری و لشکری و مهمانان خارجی برگزار شد، پس از اقتراع شعب جهت بررسی اعتبارنامه منتخبان مجلس دوازدهم، بر اساس آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی به منظور تجدید میثاق با آرمانهای بنیانگذار انقلاب اسلامی به حرم مطهر امام راحل رفتند.
مخبر: شهید رئیسی هیچگاه به دنبال حل مسائل کشور در بیرون از مرزها نبود
سرپرست ریاست جمهوری بیان کرد: آیت الله رئیسی به ظرفیت های کشور اهمیت ویژه ای داشت و معتقد بود مسائل کشور با ظرفیت های موجود قابل حل است و همینگونه هم شد، ایشان هیچ گاه از مسائل بین المللی غافل نبود اما اداره کشور را هم منوط به مسائل بیرونی نکرد؛ هر مشکلی پیش میآمد، در داخل کشور دنبال حل مسأله بود.
«محمد مخبر» سرپرست ریاست جمهوری در مراسم افتتاحیه دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه سخت است که از طرف رئیس جمهور شهیدمان در این مجلس به ایراد سخن بپردازم، بیان کرد: ضمن تبریک به نمایندگان منتخب و افتتاح دوره دوازدهم مجلس شورای این شکرگذاری را به درگاه خداوند داریم که به فرموده رهبر انقلاب تا ولایت فقیه است کشور آسیبی نمیبیند و در این چند روزه به این بیان امام رسیدیم و شاهد بودیم که کلیدی ترین فرد کشور را از دست دادیم اما مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی به وقت شروع به کار کردند و آن فرمایش رهبر معظم انقلاب که گفتند هیچ برنامه ای نباید به تأخیر بیفتد، اجرایی شد. جا دارد برای نعمت مقام معظم رهبری و مردم گوش به فرمان مقام معظم رهبری، خدا را شکر کنیم.
هیچ عمل صالحی بالاتر از خدمت به مردم و تبعیت از مقام معظم رهبری نیست
سرپرست ریاست جمهوری با اشاره به ویژگی های شخصیتی آیت الله رئیسی خاطر کرد: در اینچند سال از نزدیک با شهید رئیسی همراه بودم، این محبوبیتی که امروز در بین مردم غلیان کرده، نشات گرفته از ویژگی های شخصیتی ایشان است. ایشان در هر امری رضایت خدا و مقام معظم رهبری را مد نظر قرار میدادند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: ایشان همواره تاکید داشتند که تدابیر رهبر معظم انقلاب نباید بر روی زمین بماند. آیت الله رییسی تمام تلاش خود و دولت را برای عملیاتی کردن تدابیر رهبرمعظم انقلاب به کار میگرفت.
مخبر با بیان اینکه هیچ عمل صالحی بالاتر از خدمت به مردم و تبعیت از رهبری نیست، اذعان کرد: آیت الله رئیسی خود را از قید و بندهای تشریفاتی رها کرده بود و با تمام قدرت از ساده زیستی اش مراقبت می کرد؛ ایشان اعتقاد به چارچوب های جدی نظام اسلامی داشت و با تمام وجود به ارزش های انقلاب و حفظ خطوط قرمز نظام ایمان داشت.
آیت الله رئیسی حل مشکلات را منوط به مسائل بیرونی نمی کرد
سرپرست ریاست جمهوری نکته بارز شخصیت شهید رئیسی را روحیه خستگی ناپذیری ایشان توصیف و تصریح کرد: آیت الله رئیسی گاهی از سفرهای سنگین خارجی برمی گشت ساعت ۳ بامداد به تهران می رسید؛ وقتی به استقبال ایشان می رفتیم، میگفت می توانیم ۶ صبح جلسه داشته باشیم؟ وقتی هم که وارد جلسه می شد، گزارش هایی که برایش نوشته بودم را خوانده بود و به جلسه می آمد.
وی بیان کرد: آیت الله رئیسی به ظرفیت های کشور اهمیت ویژه ای داشت و معتقد بود مسائل کشور با ظرفیت های موجود قابل حل است و همینگونه هم شد البته هیچ گاه از مسائل بین المللی غافل نبود اما اداره کشور را منوط به مسائل بیرونی نکرد؛ هر مشکلی پیش میآمد، در داخل کشور دنبال حل مسأله بود.
مخبر مردم داری و عشق به مردم را از دیگر ویژگی های بارز شهید رئیسی برشمرد و گفت: هر سفری که می رفت، حتما به یک نقطه بسیار محروم آن منطقه سر می زد؛ هر استانی می رفت، اولین سؤالش این بود که محروم ترین نقطه این استان کجاست؟ می گفتند فلان منطقه است بعد به آقای منصوری می گفت قراری بگذاریم و به این نقطه برویم. راحت با مردم تعامل داشت و گفتگو می کرد.
افشاگری مخبر از مشکلات عدیده ای که دولت سیزدهم در سال های آغاز با آن مواجه بود
سرپرست ریاست جمهوری با اشاره به مشکلات دولت سیزدهم در ابتدای فعالیت خود بیان کرد: در ابتدای شروع دولت با مشکلات فوق العاده زیادی روبه رو بودیم وضعیت درآمدهایمان در حداقل خود بود؛ فروش نفت در حداقل حالت بود روزی ۷۰۰ نفر از کرونا فوت می کردند؛ همه یادشان هست که چه قدر فوتی کرونا داشتیم؛ بیمار در آی سی یو بود و خانواده اش جرأت نمی کرد از پشت شیشه، بیمارش را ملاقات کند وقتی هم که فوت می کرد، ۱۰۰ متری پیکر متوفی می ماندند و با طنابی او را دفن می کردند باز نعمت وجود طلبه های جهادی به داد مردم رسید و این موضوع را شکستند که متوفیان کرونا با آن وضعیت دفن شوند. بازار تعطیل و مردم مضطرب بودند.
وی با اشاره به وضعیت تورم و عدم دسترسی به پول های فروش نفت یادآور شد: همان ۳۰۰ - ۴۰۰ هزار بشکه نفتی هم که می فروختیم پولش برنمی گشت و ریالش را اینجا خرج می کردیم که مسأله تورم هم جای خود دارد. این وضعیت در ۱۴۰۰ را پشت سر گذاشتیم وقتی به ۱۴۰۱ رسیدیم فکر می کردیم وضعیت مناسبی خواهیم داشت چون وضعیت درآمدهایمان سامان گرفته بود و فروش نفت ساماندهی شده بود ذخایرمان که فوق العاده نگران کننده بود، وضعیت مناسبی پیدا کرده بود فکر می کردیم ۱۴۰۱ وضعیت مناسبی داشته باشیم اما در آن سال هم در بین الملل و هم در داخل با حوادث گسترده ای مواجه شدیم و واقعا شرایط سختی برای ما ایجاد کردند. در آذر ۱۴۰۱ متمرکز شدن دشمن روی دو مطلب بود یکی ارز بود و دیگری اینکه به پولهایمان دسترسی پیدا نکنیم. برخی اوقات رئیس بانک مرکزی به کشوری می رفت مسأله را حل می کرد و صورت جلسه امضا می شد و قرارداد می بست اما ۲۴ ساعت بعد طرف هایمان به آنجا می رفتند و همه را لغو می کردند در برخی از این کشورها قرار و مدار گذاشتیم، ۲۴ ساعته رفتند و رئیس بانک مرکزی آن کشور را برکنار کردند.
مخبر با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در ساخت مسکن بیان کرد: تاکنون ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد را یا زمین داده ایم یا کار ساخت شروع شده، مسکن مهر هم روبه اتمام است؛ حتما تا پایان ۴ سال دولت سیزدهم اگر آیت الله رئیسی می بود، ساخت ۴ میلیون مسکن حتما عملیاتی می شد؛ ۶۰ میلیون نفر با قیمت های دو سال پیش و اضافه شدن یارانه هایشان از کالابرگ استفاده کردند. اهدای زمین رایگان به سه دهک اول را داشتیم طرح تأمین امنیت غذایی کودکان زیر ۵ سال اجرا شد. بیمه رایگان کودکان زیر ۷ سال و بیمه سلامت تقریبا اکثر مردم اجرا شد و هر کس بیمه نبود، ثبت نام کردند و این کار انجام شد توسعه بیمارستان ها هم اجرا شد. موضوع دیگر احیای کارخانه های تعطیل و نیمه تعطیل بود که شاهد رکوردی در این زمینه بودیم.
سرپرست ریاست جمهوری یکی از موفقیتهای بزرگ آیتالله رئیسی را قدرت ارتباطگیری و ارتباط عاطفی با سران کشورها مختلف دانست و تصریح کرد: این چند روزی که من با سران کشورهای بزرگ دنیا ارتباطاتی داشتم تعابیری که آنها در تماس تلفنی به من میگفتند واقعا تعابیری است که باید کسی 20 یا 30 سال با کسی رفاقت و آمد و شد داشته باشد تا اینگونه از وی یاد شود.
سرپرست ریاست جمهوری بیان کرد: یکی از سران بزرگ دنیا در این چند روز به من گفت با کاری که با همکاری آقای رئیسی انجام دادیم معادلات قدرت در دنیا جابجا شد و راست هم میگفت. کسانی که یک روزی از یک نقطه مینشستند و درباره دنیا تصمیم میگرفتند و همه موظف بودند عمل کنند اکنون چنین چیزی نیست.
وی عنوان کرد: استمرار نظام اسلامی به یُمن رهبریهای حضرت امام (ره) در حضرتآقا اتفاق افتاد. زمانی که وعده صادق میخواست اتفاق بیفتد ایشان مرا صدا کرد و گفت قرار است این اتفاق بیفتد وضعیت ارز، ارزاق و دیگر مسائل ما چگونه خواهد شد البته نه اینکه سوال میکرد بلکه میدانست فقط میخواست با من مروری بکند.
سرپرست ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: در این کشور یک روزی یک موشک را آزمایش میکردند کل بازار کشور به هم میریخت، کل شاخصهای ما دچار مشکل میشد و فریاد همه دولتیها درمیآمد که با کاری که شما کردید چه بر سر کشور آوردید؟ اما ما رژیم اشغالگر قدس را میزنیم مردم با عدد و رقمهای شاخصهایی که خوابیدهاند صبح که بیدار میشوند همان است، قیمت ارز همان است البته مطلوب نیست اما همان رقم پیش از زدن رژیم اشغالگر است، نقدینگی و تورم هم همان است و بازار هم پُر از مایحتاج مردم است.
وی افزود: این استحکام، استقرار و قدرت چیز عادی نیست بلکه همه به یمن رهبریهای حضرت آقا و تلاشهای مخلصانه آیتالله رئیسی بود.
وحیدی: به کارگیری سامانه های هوشمند الکترونیکی ضامن سلامت و صحت انتخابات بود
وزیر کشور در مراسم آغاز به کار دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: برگ درخشان دیگری از برگزاری انتخابات آزاد، امن، سالم و توأم با رقابت بر اساس ۴ مؤلفه راهبردی رقابت، سلامت، امنیت و مشارکت در دوره اخیر رقم خورد
احمد وحیدی افزود: وزارت کشور مفتخر است که توانست به عنوان مجری انتخابات بر اساس سیاست های کلی انتخابات و با رعایت اصل قانون مداری بی طرفی و امانتمنداری و تلاش برای ارتقای شاخص های کیفی اجرا، انجام فرآیند بزرگ انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی را به فرصتی برای احقاق حق مدنی ملت جهت شرکت در اداره اموره کشور و میدانی برای تحقق کارآمدی و نمایش توان و اقتدار اداره دولت مبدل کند.
وی اظهار کرد: در این طراحی و ارتقای سامانه های دقیق برای برگزاری انتخابات علاوه بر تحقق دولت الکترونیک در حوزه انتخابات شکل جدیدی از هماهنگی نظاممند کارآمد و اثربخش میان سطوح مختلف کشور را به نمایش گذاشتند
وحیدی گفت: علاوه بر این به کارگیری سامانه های هوشمند الکترونیکی ضامن سلامت و صحت انتخابات و اطمینان بخش برای ملت ایران در عرصه انتخابات بود.
منتخبان مجلس دوازدهم سوگند یاد کردند
در نخستین جلسه دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که امروز دوشنبه ( 7 خردادماه) در صحن علنی مجلس برگزار شد، نمایندگان حاضر در مجلس سوگند یاد کرده و زیر سوگندنامه را امضاء کردند.
متن سوگندنامه نمایندگان به این شرح است:
«بسم الله الرحمن الرحیم؛ من در برابر قرآن مجید به خدای متعال سوگند یاد میکنم و با تکیه بر شرف انسانی خویش تعهد میکنم که پاسدار حریم اسلام و نگهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی ملت ایران و مبانی جمهوری اسلامی باشم. همچنین ودیعهای که ملت به ما سپرده به عنوان امینی عادل پاسداری کنم، و در انجام وظایف وکالت، امانت و تقوا را رعایت نمایم و همواره به استقلال و اعتلای کشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پایبند باشم، از قانون اساسی اطاعت کنم و در گفتهها و نوشتهها و اظهار نظرها استقلال کشور و آزادی مردم و تامین مصالح آنان را مدنظر داشته باشم.»
پس از سخنرانیها و ادای سوگند منتخبان دوره دوازدهم، نمایندگان براساس قرعهکشی بهطور مساوی به ۱۵ شعبه برای بررسی اعتبارنامهها تقسیم میشوند.
اعضای هیات رئیسه سنی مجلس دوازدهم معرفی شدند
معاون قوانین مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاحیه دوازدهمین دوره مجلس ضمن خیر مقدم به مهمانان و منتخبان، اسامی هیأت رئیسه سنی را قرائت کرد. بر این اساس، اسامی علاءالدین بروجردی به عنوان رئیس سنی، حسینعلی شهریاری به عنوان نایب رئیس، عبدالحسین همتی به عنوان دبیر اول و عباس قدرتی به عنوان دبیر دوم هیأت رئیسه سنی اعلام شد. به گفته معاون قوانین مجلس شورای اسلامی، وظایف هیأت رئیسه سنی اداره جلسه افتتاحیه، انجام مراسم تحلیف، قرعهکشی برای تعیین اعضای شعب، توزیع اعتبارنامهها بین شعب، تمشیت امور مجلس و برگزاری انتخابات هیأت رئیسه مجلس است.
بعد از استقرار هیأت رئیسه سنی مجلس دوازدهم، زنگ رسمی اولین جلسه مجلس دوازدهم از سوی بروجردی نواخته شد.
نورنیوز