نور نیوز-گروه سیاسی: ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در پیام ویدئویی با بیان اینکه پیشروی نیروهای اوکراین در منطقه کورسک در خاک روسیه ادامه دارد، ادعا کرد که تاکنون کنترل ۷۴ شهرک در این منطقه را در اختیار گرفتهایم.
در واکنش به ادعای اوکراین مبنی بر تصرف خاک روسیه، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت وگوی تلفنی با دیمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین درباره حمله کییف به منطقه کورسک روسیه، حمایت کامل اتحادیه اروپا از حمله اوکراین به منطقه کورسک روسیه را به کولبا اعلام کرده و تاکید کرد که تهاجم ارتش اوکراین به کورسک یک ضدحمله مشروع است.
همچنین بایدن رئیس جمهوری آمریکا ضمن حمایت از حملات اوکراین به خاک روسیه گفت نفوذ نظامی اوکراین به داخل روسیه یک «معضل واقعی» برای ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ایجاد کرده است. در واکنش به حملات نیز وزارت دفاع روسیه از نقش تسلیحاتی کشورهای غربی در حمله اوکراین به کورسک پرده برداشت. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که مهمات شیمیایی که اوکراین برای گلوله باران شرکت برق روستی در منطقه کورسک روسیه استفاده کرده، نمونه ای از تسلیحات آمریکایی و آلمانی ارسالی به کی یف است.
حمایتهای کشورهای اروپایی و آمریکا از حمله نظامی اوکراین به خاک روسیه به عنوان دفاع مشروع در تامین امنیت در حالی صورت گرفته است که اولا در فوریه 2022 در حالی در واکنش به تهدیدات امنیتی ناتو علیه روسیه، سرانجام مسکو وادار به اقدام نظامی علیه اوکراین شد که غرب آن را نقض حریم اوکراین نامیده و با این ادعا نیز ارسال تسلیحات گسترده به کییف و حتی اعمال تحریم و فشار علیه مسکو را اجرا کرد. اکنون همان کشورهای اروپایی و آمریکا با کلید واژه دفاع مشروع، حمله و حتی اشغال خاک روسیه توسط اوکراین را امری مشروع عنوان و بر حمایت بیشتر از کی یف و ارسال تسلیحات بیشتر تاکید میکنند. به عبارتی دقیقتر زمانی که منافع غرب حکم کند حمله و اشغال خاک یک کشور امری مجاز است و اگر در چارچوب اهداف و خواست غرب نباشد امری خلاف قوانین جهانی عنوان میگردد.
ثانیا، گروههای فلسطینی در واکنش به ۷۵ سال اشغال کشورشان و آواره سازی و نسل کشی ملتشان و نیز ۱۶ سال محاصره مرگبار غزه، طوفان الاقصی را در ۱۵ مهر ۱۴۰۲ رقم زدند در حالی که غرب آن را با نام تجاوز به خاک رژیم صهیونیستی محکوم و آن را ناقض قوانین جهانی نامید. پس از طوفان الاقصی، رژیم صهیونیستی بیش از ۱۰ ماه است که غزه را آماج حملات نظامی قرار داده و ۴۰ هزار فلسطینی که ۷۰ درصد آن زنان و کودکان هستند قتل عام کرده، به اذعان سازمان ملل دیگر جایی در غزه امنیت ندارد، کنوانسیونهای بینالمللی مانند کنوانسیون ژنو در باب مقررات جنگی و حفظ جان غیر نظامیان توسط رژیم صهیونیستی نقض شده است، به اذعان دادگاه لاهه رژیم صهیونیستی مرتکب نسل کشی و جنایات مسلم جنگی شده و این در حالی است که غرب با ادعای دفاع مشروع رژیم صهیونیستی نه تنها در برابر این جنایات سکوت کرده است، بلکه با ارسال تسلیحات و کمکهای نظامی رسما در این کشتارها و مجازات جمعی فلسطینیها مشارکت میکند. به عبارتی دیگر در غزه نیز غرب آنجا که ملت فلسطین علیه اشغالگری و تهدیدات رژیم صهیونیستی عملیات صورت داده، نقض حریم رژیم صهیونیستی و قوانین بینالمللی مینامد و در مقابل نام ۱۰ ماه جنایات رژیم صهیونیستی را دفاع مشروع و قانونی عنوان مینماید.
ثالثا در طی دو هفته اخیر اروپا و آمریکا در حالی تجاوز رژیم صهیونیستی به حریم ایران و ترور شهید هنیه را محکوم نکرد که همزمان خواستار انصراف ایران از حق خویش در دفاع مشروع از حریم امنیت و حیثیت خود در برابر رژیم متجاوز شده است. غربیها از یک سو خط و نشان سیاسی و تحریمی و تهدیدی علیه ایران میکشند که از دفاع مشروع خویش دست بردارد و از سوی دیگر در حال افزایش کمکها و حمایتهای نظامی از رژیم صهیونیستی هستند چنانکه آمریکا از اعزام ناوهای غول پیکیر به منطقه و نیز ازاد سازی سه و نیم میلیارد دلار کمک نظامی به رژیم صهیونیستی و نیز اجرای فروش اف ۱۵ به این رژیم خبر دادهاند.
به عبارتی دقیقتر غربیها با این دوگانگی رفتاری از یک سو نقض حریم ایران و ترور شهید هنیه را مشروع عنوان میکنند و از سوی دیگر واکنش ایران را برای پاسخگوسازی رژیم صهیونیستی که دفاع مشروع است را رد و حمایت از رژیم متجاوز صهیونیستی را برای خود مشروع مینامند.
با توجه به رفتارهای غرب در قبال آنچه این روزها در اوکراین جریاندارد، تحولات فلسطین و نیز واکنش ایران به تروریسم دولتی صهیونیستی، میتوان دریافت که غرب همچنان در توهمات یک جانبه گرایی بر اساس استدلالهای شخصی و منفعت طلبانه به تفسیر قوانین بینالمللی مربوط به دفاع مشروع میپردازد. برای غرب دفاع مشروع نه یک اصل جهان شمول بلکه یک ابزاری است که صرفا باید بر اساس منافع غرب اجرا گردد و سایر کشورها هیچ حقی در بهره گیری از این حق برای تامین امنیت و منافع خویش ندارند. رویهای خودخواهانه که امنیت جهان را در معرض تهدید قرار داده است و نشان میدهد که غرب نه یک ناجی بلکه خود ریشه ناامنی و بحرانهای جهانی است که مقابله با یک جانبه گرایی آن میتوان مهمترین مولفه برای بهبود وضعیت حاکم بر جهان باشد.
نورنیوز