نور نیوز-گروه بینالملل: در شرایطی که رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان جوی خون راه انداخته و هر روز جنایات گستردهتری را مرتکب میشود، لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفته است که واشنگتن مراقب است تا اطمینان حاصل کند که اسرائیل «سیاست قحطی» را در شمال غزه اجرا نمیکند. او به شورای امنیت سازمان ملل گفت که چنین سیاستی بر اساس قوانین بینالمللی پیامدهایی خواهد داشت. گرینفیلد مدعی شد: دولت اسرائیل گفته است که این سیاست آنها نیست، مواد غذایی و دیگر منابع ضروری قطع نخواهد شد و ما حرف و عمل دولت اسرائیل را بررسی خواهیم کرد.رسانههای آمریکایی نیز مدعی شدند که دولت بایدن در این هفته فشار بر اسرائیل را برای بهبود شرایط وخیم غیرنظامیان در نوار غزه تشدید کرد و هشدار داد که اگر جریان کمکهای بشردوستانه در داخل نوار غزه ظرف یکماه افزایش نیابد، مجبور خواهد شد اقدامات تنبیهی از جمله تعلیق کمکهای نظامی به اسرائیل را انجام دهد. در همین حال هریس نامزد دموکراتها در انتخابات آمریکا و معاون کنونی بایدن، با استناد به گزارش برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد در مورد وضعیت اسفناک مردم غزه از اسرائیل خواست تا فورا موانع ارسال کمکهای بشردوستانه را حذف کند.
این ادعاهای به ظاهر بشر دوستانه از سوی آمریکاییها در حالی مطرح میشود که در باب آن چند نکته قابل توجه است: نخست آنکه در میان گزارشهای متعدد سازمانهای بینالمللی مبنی بر متوقف شدن ورود کمکهای بشر دوستانه به دلیل شدت گرفتن تجاوزات و مانع تراشی رژیم صهیونیستی، وزرای خارجه و جنگ آمریکا بر مهلت یک ماهه به این رژیم برای افزایش همکاری با ارسال کمکهای جهانی به غزه، تاکید کردهاند. به عبارتی دقیقتر آمریکا رسما به رژیم صهیونیستی فرصتی یک ماهه برای اجرای سیاست نسلکشی با گرسنگی و یا کوچ اجباری ساکنان غزه برای نان و آب را صادر کرده است هر چند که ساکنان غزه در طول این یکسال نشان دادهاند که در ویرانهها در قحطی و گرسنگی به سر می برند اما حاضر به ترک وطن نخواهند بود و این شکستی بزرگ برای آمریکا و صهیونیست در اجرای سیاست قحطی است.
دوم آنکه آمریکاییها و اروپاییها در حالی مدعی نگرانی از وضعیت حقوق بشر در غزه هستند و ادعای پیگیری اجرا نشدن سیاست قحطی علیه فلسطینیها هستند که این کشورها هر روز تسلیحات بیشتری برای این رژیم ارسال میکنند. آمریکاییها در حالی این روزها اقدام به ارسال سامانههای تاد به سرزمینهای اشغالی کردهاند که آمارها از ارسال 18 میلیارد دلار تسلیحات آمریکا برای این رژیم حکایت دارد همچنین کشورهای اروپایی نیز با هرگونه توقف ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی مخالفت کردهاند چنانکه شولتز صدر اعظم آلمان وعده افزایش ارسال تسلیحات به این رژیم را داده و نخست وزیر انگلیس نیز توقف ارسال تسلیحات را رد کرده و فرانسه نیز کمک به رژیم صهیونیستی را وظیفه و تکلیف خود عنوان کردهاند. ریاکاری و دو رویی سران غرب در مقابله با سیاست گرسنگی را در مواضع آنها در قبال خبر شهادت یحیی سنوار رئیس دفتر سیاسی حماس میتوان مشاهده کرد که ضمن تبریک گفتن به رژیم صهیونیستی برای ترور او، اقدام به جشن و پایکوبی کردهاند. آنها با نادیده گرفتن شهادت 42 هزا فلسطینی از جمله هزاران نفر در بیمارستانها ( از جمله فاجعه بیمارستان المعمدانی که این روزها سالگرد آن است ) و زنده زنده سوختن فلسطینیها در چادرهای آوارگان، رضایت خود را از شهادت سنوار اعلام کردند. این نوع رفتارها و باجدهیها به رژیم صهیونیستی قطعا نه تنها مانع از ادامه اجرای سیاست گرسنگی و کشتار دسته جمعی نخواهد شد بلکه روحیه دادن کاذب به صهیونیستها برای استمرار و تشدید این جنایات خواهد بود. نقش آفرینی کشورهای غربی در این سیاست قحطی و گرسنگی را در عملکرد این روزهای اروپا و آمریکا میتوان دید که از یک سو تحریمهای جدیدی را علیه ایران و جبهه مقاومت به عنوان حامیان اصلی فلسطین وضع میکنند و از سوی دیگر به دنبال تفرقه افکنی میان کشورهای منطقه با طرح ادعاهای واهی در باب جزایر همیشه ایرانی میباشند.
سوم آنکه آمریکا در حالی مدعی دلسوزی برای غزه و تلاش برای جلوگیری از سیاست قحطی توسط رژیم صهیونیستی شده است که کارنامه یک سال طوفان الاقصی حقیقتی بس تلخ را آشکار می سازد و آن اینکه صهیونیستها از همان روز اول طوفان الاقصی این سیاست را اجرا و آمریکا رسما از آن حمایت کرده است چنانکه اسکلهای هم که با نام کمک انسانی به غزه ایجاد کرده بودند در نهایت محلی برای کمکهای اطلاعاتی و تسلیحاتی به رژیم صهیونیستی بود.
چندی پیش وبسایت آمریکایی پروپاپلیکا در سندی فاش کرد که آنتونی بلینکن درباره اقدامات رژیم اشغالگر در نوار غزه به کنگره دروغ میگفته است.وزیر خارجه آمریکا با همدستی جو بایدن به شکل عامدانه حقیقت جنگ گرسنگی رژیم اشغالگر و محاصره سنگین این رژیم علیه مردم غزه و ممانعت از انتقال کمکهای انسانی به این منطقه توسط اسرائیل را از کنگره پنهان کرده بودند، تا این اقدام روی انتقال تسلیحات برای ارتش رژیم اشغالگر تاثیری نگذارد.همچنین در گزارش این رسانه آمریکایی آمده است که آنتونی بلینکن، یادداشتی ۱۷ صفحهای درباره جنایات اسرائیل از جمله کشتار امدادگران، بمباران بیمارستانها و آمبولانسها، تخریب زمینهای کشاورزی، ممانعت از ورود کامیونهای حامل کمک رسانی به داخل غزه و... دریافت کرده بود که این گزارشها را از کنگره پنهان کرد.
نکته قابل توجه آنکه در آذر ماه 1402 یعنی 2 ماه پس از طوفان الاقصی گروه دیدهبان حقوق بشر در گزارش خود تصریح کرده اسرائیل از گرسنگی دادن به غیرنظامیان در نوار غزه به عنوان «یک روش جنگی» استفاده میکند و این مسئله را میتوان در حد ارتکاب جنایت جنگی در نظر گرفت.
پس از آن نیز مایکل فخری، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حق غذا گفت که اسرائیل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در حملات خود به غزه از گرسنگی به عنوان یک سلاح استفاده کرده و مرتکب نسل کشی شده است. نکته مهمی که باید در نظر داشت آن است که غزه از سال ۲۰۰۷ تاکنون در محاصره و تحریم به سر میبرد و این یعنی آنکه سیاست گرسنگی و قحطی سالهاست که علیه فلسطینیها صورت میگیرد و سکوت غربیها در قبال آن بیانگر مشارکت گسترده آنها در این نسلکشی است که واهی بودن ادعاهای بشر دوستانه آنها را اشکار می سازد چنانکه در سال ۲۰۰۹ آنها از یورش رژیم صهیونیستی به کشتی امدادرسانی مرمره که غذا و دارو برای غزه میبرد حمایت کردند.
با توجه به این حقایق میتوان گفت که ادعاهای آمریکا مبنی بر مراقبت از استفاده نکرده رژیم صهیونیستی از سیاست قحطی از یک سو رسما مراقبت کردن و هماهنگی و مانع زدایی در قبال اجرای این سیاست است که آمریکا در آن مشارکت دارد و سعی دارد تا با ادعای محور کمکهای بشر دوستانه بودن مانع از ورود سایر کشورها به این عرصه و در نهایت تحقق اهداف صهیونیستها از سیاست قحطی میباشد و از سوی دیگر استمرار فریبکاریهای آمریکا در قبال افکار عمومی بویژه مردم آمریکا در آستانه انتخابات است بویژه اینکه بسیاری از گروهها و جریانها از جمله انجمنهاو نهادهای عربی و اسلامی، هریس و ترامپ را از یک جنس و ضد بشریت عنوان و بر رای ندادن به آنها تاکید کردهاند.
نکته مهم آنکه هر زمان جامعه جهانی به دنبال امداد رسانی به غزه و لبنان است آمریکاییها با ادعای متولی و میداندار مقابله با سیاست قحطی، مانع از اقدامات بشر دوستانه علیه این منطقه میشود که نتیجه آن نیز شدت گرفتن وضعیت بحرانی انسانی در لبنان و فلسطین است. رویهای که البته نتوانسته است از اراده ملتها و مقاومت در این مناطق بکاهد و مردم غزه و لبنان بارها بر ایستادگی در برابر دشمن صهیونیستی و تسلیم قحطی و گرسنگی و آوارگی نشدن تاکید کردهاند. در این شرایط به نظر میرسد که تکلیف کشورهای اسلامی و عربی آن است که به جای گرفتار آمدن در بازیهای نخ نما شده غربیها در تفرقه انداز و حکومت کن و طرح ادعاهای واهی علیه تمامیت ارضی کشورهای پیشگامی همچون جمهوری اسلامی ایران در حمایت از فلسطین و لبنان و امنیت منطقه، در جهت درست تاریخ یعنی بهرهگیری از تمام ظرفیتها در مقابله با رژیم صهیونیستی و حامیان غربیاش قرار گیرند. تجربه نشان داده که صهیونیستها و غرب دشمنان تمامی منطقه و بشریت هستند و هر ضربهای به آن ضربهای برای نجات تمام انسانیت است.