نورنیوز-گروه بین الملل: مشخصا تفاوت حضور نماینده هر یک از دو حزب در کاخ سفید برای ایران قابل درک است. مثلا ترامپ معتقد است اروپا باید هزینه بیشتری برای ناتو بپردازد و آمریکا نمی تواند چتر حمایت خود را بر ناتو گسترش بدهد از این نظر اروپاییان شاید راضی به حضور ترامپ در کاخ سفید نباشند همچنین به دلیل رابطه شخصی و خوب ترامپ با پوتین که به نظر می رسد با حضور مجدد ترامپ در قدرت شاهد کاهش حمایت آمریکا از اوکراین یا اتحادیه اروپا باشیم و غرب ناچار به کنار آمدن با روس ها شود.
در مورد چین ترامپ جبهه گیری شدیدی داشت و موافق تجارت عظیم چین و آمریکا نبود و سعی داشت تناسب روابط را به نفع آمریکا تغییر دهد. استراتژی سیاست خارجی کلی آمریکا از نظر حفظ منافع و حمایت از اسرائیل و تجارت بین المللی و ایران ثابت خواهد بود ولی تاکتیک ها بیشتر نرم افزاری است و سعی خواهند کرد سیاست خارجی امریکا را با نفوذ سیاسی و دیپلماسی و فشار های اقتصادی پیش ببرند و منافع آمریکا را حفظ کنند.
باید توجه داشت که اگر ترامپ انتخاب شود باز هم سهل گیری هایی برای اسرائیل و سخت گیری هایی برای ایران و محور مقاومت خواهیم داشت. ترامپ قول هایی داده است و اعلام کرده چون شاهد افول دلار هستیم و کشور هایی نظیر چین، روسیه و ایران در جهت دلار زدایی اقدام می کنند باید روابط ما با این کشور ها رو به سازگاری بگذارد تا این کشور ها از سلطه دلار بیرون نیایند و بتوانند با همین وضعیت تجارت کنند.
از این رو به نظر می رسد بعد از آمدن ترامپ باب مصالحه و گفت و گو با ایران باز شود اما در داخل آمریکا حزب دموکرات و بسیاری از روشنفکران آمریکایی با روی کار آمدن مجدد ترامپ همدل نیستند و فکر می کنند با آمدن او باز قاعده بازی در جهان به هم می ریزد. در اکثریت قرار گرفتن جمهوری خواهان سیاست های مبتنی بر قدرت نظامی و قدرت سخت را در آمریکا توسعه می بخشد و باب دیگری برای آمریکا باز می شود و اقداماتی را شاهد خواهیم بود که دموکرات ها به راحتی انجام نمی دهند.
*کارشناس روابط بین الملل
آرمان امروز