×
فرهنگی
شناسه خبر : 208058
تاریخ انتشار :

جزییات کنسرت «آتش زنده» از زبان اردوان کامکار

اردوان کامکار آهنگساز و نوازنده سنتور در آستانه برگزاری کنسرت «آتش زنده» گروه کامکارها از جزییات پروژه‌ای سخن گفت.

نورنیوز-گروه فرهنگی: اردوان کامکار آهنگساز، مدرس و نوازنده شاخص سنتور در آستانه برگزاری کنسرت «آتش زنده» گروه کامکارها ضمن ارائه توضیحاتی درباره جزییات این پروژه موسیقایی به خبرنگار مهر گفت: ایده برگزاری این کنسرت از سال‌ها پیش در گروه کامکارها وجود داشت و ما در مقاطع مختلف می‌خواستیم این پروژه را اجرا کنیم. در تلاش بودیم تا بتوانیم به واسطه اتصال قطعاتی که می‌توانستند به هم ارتباط داشته باشند شرایطی را فراهم کنیم که مخاطب شنونده اجرای یک رپرتوار منسجم براساس معنای کنسرت باشد. فضایی که ترکیب آن زمان بندی طولانی می‌خواست و موجب شد تا اجرای این پروژه به تاخیر بیفتد.

این آهنگساز و نوازنده سنتور افزود: چند سال است موارد زیادی در جامعه به وجود آمده که باعث شده اصلا رمقی برای ساز زدن نداشته باشیم. ما کرونا را واقعا دست کم گرفتیم که چه ضربه عجیبی به ما زد و می‌توانم بگویم که این بیماری موسیقی ما را ۱۰ سال عقب انداخت و باعث شد هنرمندانی که کم ارزش‌تر بودند، جولان بدهند. پس ما باید تلاش کنیم که آن ۱۰ سال جبران شود. حالا این چند کامکاری که دوباره تصمیم گرفتند به صحنه اجرای زنده برگردند، تلاش می کنند تا به واسطه یک همراهی همیشگی شرایطی را فراهم کنند تا دوباره فعالیت ها از سر گرفته شود. این تصمیم مجدد روی صحنه بودن انگیزه های فراوانی داشته که طبیعتا مهم ترین آن تغییر یک شیوه اجرایی بوده است که امیدوارم برای مخاطبان هم تجربه شیرینی باشد. البته که باید از همه حامیان این کنسرت هم تشکر کرد که به ما انگیزه دوباره دادند تا روی صحنه حضور پیدا کنیم. همگی ما برای حضور دوباره در صحنه بسیار خوشحالیم شرایطی که برای ما دربرگیرنده تجربه لذت بخش و مفیدی است و می تواند برای گروه کامکارها ارزشمندی های زیادی داشته باشد.

وی درباره ویژگی‌های این کنسرت هم توضیح داد: فکر می‌کنم وقتی ارکستر زهی به سازهای ایرانی اضافه می‌شود طبیعتا رنگ و بوی دیگری به آن ارکستر می افزاید. شرایطی که در کنسرت قبلی گروه کامکارها کمتر وجود داشت و حالا شرایطی پیش آمده که اعضای این گروه می توانند در همراهی با یک ارکستر زهی منسجم کنسرتی را پیش روی مخاطب قرار دهند که طی سال های قبل در آثار کامکارها کمتر دیده می شد.

این نوازنده شناخته شده سنتور در پاسخ به این پرسش که چه لحظه خاطره انگیزی برای وی در کنسرت های گروه کامکارها رقم خورده، بیان کرد: یک لحظه خاص برای من در کنسرت های گروه کامکارها همیشه برایم جذاب و خاطره انگیز بوده و آن لحظه ورود به صحنه اجرا است که من به عنوان هنرمند اول و یا هنرمند آخر گروه کامکارها وارد صحنه می شوم. فضایی که وقتی با همراهی دیگر اعضای گروه ترکیب می شود برایم حال و هوای باشکوهی رقم می خورد که خیلی جذاب است.

کامکار افزود: خیلی به این موضوع اهمیت می دهم که موزیسین ها باید در اوج فعالیت هایشان خداحافظی کنند. این خداحافظی هم به معنای دوری مطلق از موسیقی نیست بلکه واگذاری تجربیات ارزنده موسیقایی به شاگردانی است که یک هنرمند در طول سال‌ها به تربیت شاگرد مشغول بوده است. این در اوج بودن می‌تواند دربرگیرنده ویژگی‌هایی باشد که یکی از آنها تثبیت مقام هنرمند در بین مخاطبان است. این اصلا معنی ندارد که یک هنرمند حتی در هشتاد سالگی هم به برگزاری کنسرت مشغول باشد وقتی می‌داند دیگر آن کیفیت دوران گذشته اش را ندارد. شما ببینید استاد فرامرز پایور از جوانی وارد عرصه نوازندگی شد اما کاری کرد که در اوج، اجرای موسیقی را کنار گذاشت و بقیه ماجرا را به شاگردانش سپرد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره تجربیات حضورش در گروه کامکارها و امتیازاتی که برای وی در این زمینه فراهم شده است، گفت: من وقتی فعالیت در موسیقی را آغاز کردم، تجربه هم جواری با استادانی را داشتم که بسیار برایم ارزشمند بود. تجربه ای که باعث شد بتوانم رویکردهای فنی و اخلاقی را بشناسم. اما یکی از نکات مهم چنین هم جواری احترام به پیشکسوتان بود که بسیار به آن اهمیت می‌دهم. فضایی که اکنون از شاگردان خودم هم چنین انتظاری است. چون احترام رمز موفقیت یک نوازنده در عرصه موسیقی است. البته در بعضی موارد برخی ها به من می گویند که شما به دلیل چنین رویکردی اجازه نمی دهید که شاگردان از یکدیگر انتقاد کنند. من هم در جواب می گویم که این انتقاد خیلی با احترام گذاشتن فرق دارد. ما باید جوری از یکدیگر انتقاد کنیم که هیچ گونه غرض ورزی شخصی در آن نباشد و موجب بی احترامی هم نشود.

جزییات+کنسرت+«آتش+زنده»+از+زبان+اردوان+کامکار
 

گروه موسیقی کامکارها از مجموعه‌های شناخته شده موسیقی ایرانی که طی سال های گذشته اجراهای زنده بسیاری را پیش روی مخاطبان قرار داده است، روز شنبه بیست و دوم دی در ۲ نوبت ۱۸:۳۰ و ۲۲ کنسرتی را در تالار اسپیناس تهران برگزار می‌کند.

«آتش زنده» نام کنسرتی است که در آن گروه موسیقی کامکارها، به عنوان یکی از گروه‌های دارای قدمت موسیقی ایران، پس از ۶ سال به صحنه برمی‌گردند تا با همراهی ارکستر زهی و بادی به اجرای قطعاتی شنیدنی از موسیقی ایرانی و جهانی بپردازند و طبق برنامه ریزی های انجام گرفته، این کنسرت قرار است با ترکیب موسیقی اصیل ایرانی و سازهای کلاسیک غربی، تجربه‌ای نوآورانه را برای مخاطبان فراهم آورد.

«گامارو»، «سنایی»، «نوروز»، «خوشه هورامان»، «آفتاب می‌شود»، «یاران یاران»، «زیبایی غم انگیز»، «کتانه»، «لرزان»، «میان تاریکی»، «حجاز»، «کاروان»، «شیرین گیان»، «قاسم خان» قطعاتی هستند که برای این کنسرت در نظر گرفته شده است.

به گزارش مهر، در توضیح ویژگی های این کنسرت که می تواند برای طرفداران موسیقی ایرانی دربرگیرنده خاطرات زیادی هم باشد، آمده است: «در این کنسرت، موسیقی ایرانی با سازهای کلاسیک غربی مانند ویولن، ویولا، ویولن‌سل و سازهای بادی ترکیب می‌شود تا یک تجربه موسیقایی نوآورانه و جذاب را خلق کند. این در حالی است که در کنسرت «آتش زنده»، قطعاتی از موسیقی کردی، موسیقی کلاسیک ایرانی و همچنین قطعاتی با الهام از موسیقی جهانی اجرا می‌شود که برای مخاطبان با سلیقه‌های مختلف جذاب خواهد بود. ضمن اینکه همکاری گروه کامکارها با ارکستر زهی و بادی، به قطعات موسیقی عمق و گستردگی بیشتری می‌بخشد و تجربه‌ای غنی‌تر را برای مخاطبان فراهم می‌کند. ضمن اینکه کنسرت «آتش زنده» در فضایی صمیمی و دلنشین برگزار می‌شود تا مخاطبان بتوانند به بهترین شکل ممکن از موسیقی لذت ببرند.»


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
محرومان هفته 28 لیگ برتر | شجاع خلیل زاده محروم بزرگ هفته
روز پر خبر سخنگوی دستگاه قضا ؛از بندر شهید رجایی تا بابک زنجانی و کوروش کمپانی
آتش در قلب بازار تفلیس؛
اورشلیم در آتش! تخلیه گسترده ساکنان در قدس اشغالی! + فیلم
تهران در قلب بریکس؛ روایت قدرت از غرب آسیا
جزییات افزایش 4 تا 14 میلیون تومانی حقوق کارکنان دولت؛
قیمت سکه و طلا امروز 10 اردیبهشت 1404 + جدول قیمتها
خالی ماندن این صندلی،‌ گران درمی‌آید
زنگ آغاز بزرگ‌ترین رقابت علمی کشور به صدا در‌می‌آید
یک قلاده پلنگ شناسنامه‌دار در اشکنان لامرد مشاهده شد
هشدار هواشناسی : باد شدید و گرد و خاک در راه تهران
خلیج‌فارس؛ نگین ژئوتمدنی ایران و قلب دیپلماسی فرهنگی منطقه
گرانی به خدمات سلامت روان رسید!
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ آغاز فرآیند جبران خسارت مجروحان
اعلام زمان تغییر ساعت کاری ادارات +فیلم
فروش آنلاین در نمایشگاه کتاب تهران؛ فرصتی برای ناشران و کتابخوانان
پوستر متفاوت باشگاه تراکتور از بیرانوند برای دیدار تراکتور و شمس آذر
قیمت ارزهای خارجی امروز 10 اردیبهشت 1404 +جدول قیمتها
جدیدترین فیلم از لحظه انفجار بندر شهید رجایی
دیدار ایران و تروییکای اروپا پیش از دور چهارم مذاکره با آمریکا
کالابرگ الکترونیکی به میادین میوه و تره بار رسید
تصادف خونین در بزرگراه خرازی یک قربانی گرفت+فیلم
همدردی با خانواده‌های قربانیان بندر شهید رجایی؛ دمام‌زنی در حضور مسعود پزشکیان + فیلم
حملات مشترک آمریکا و انگلیس به یمن
چرا دولت لایحه امنیت زنان را پس گرفت؟
فینال داغ لیگ برتر بسکتبال | دوئل طبیعت اسلامشهر و شهرداری گرگان
جاسوس موساد در قلب تهران؛ پایان مأمور تاریکی با طناب دار
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(21)"ارومیه"
کدام استان ها تعطیل شدند؟
آماده باش جنگنده های شکاری و رهگیر برای ایجاد لایه اولیه پدافندی در پایتخت
نورنما | کهنه سربازی که در وصف ایران می خواند!
حذف گسترده در پیام نور؛ آموزش عالی روی خط اصلاح! + فیلم
سفر مقام ارشد امنیتی ایران به برزیل + فیلم
هفته های پایانی لیگ برتر و احکام عجببی که جایگاه تیمها را جابجا می کند
به نام عشق بابا
تصاویر دیده نشده از آب گیری حین پرواز هواپیمای آتشنشان روسی + فیلم
بورس دوباره جان گرفت؛ رشد 20 هزار واحدی در چند دقیقه!
کنکور 1404 از راه رسید؛ همه آماده‌اند؟
آخرین آمار متوفیان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی
خطرناک ترین تونل تهران کجاست؟
وقتی شب تهران آرام نماند
پلیس بد وارد می شود؛ مین گذاری فرانسه در مسیر مذاکرات هسته‌ای
بنزین سوپر در بن‌بست مجوز!
وضعیت آب و هوا امروز 10 اردیبهشت +وضعیت استانها
اقتصادنگار | به نخود لوبیای سفره های مردم کاری نداشته باشید
هدف: محیط‌بانِ بی‌پناهِ رو به رو!
حقوق‌ جدید بازنشستگان پرداخت شد؛ وعده همسان‌سازی در آستانه تحقق کامل!
انقلابی در پزشکی:تشخیص آرتروز در کمتر از 5 دقیقه!
برنامه مسابقات امروز 10 اردیبهشت + پخش زنده
فرصت طلایی خرید خودرو در اردیبهشت؛ ایران‌خودرو پیش‌فروش را کلید زد +جزییات و لینک ثبت نام
X
آگهی تبلیغاتی