×
بین الملل
شناسه خبر : 210136
تاریخ انتشار :

فارن پالیسی؛

نگرانی سازمان‌های بشردوستانه با بحران «بازگشت ترامپ»

تارنمای فارن پالیسی عنوان کرد: بسیاری از گروه های امدادرسان که با کوهی از بحران ها در جهان- از غزه تا اوکراین و سودان- مواجه هستند، اکنون با چالش جدیدی دست و پنجه نرم می‌کنند: بازگشت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا.

نورنیوز-گروه بین الملل: نشریه فارن پالیسی نوشت: سازمان های ارائه‌دهنده کمک های بشردوستانه نگران هستند که سیاست های دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با مانع تراشی در مقابل فعالیت آنها، میلیون ها نفر از مردم نیازمند در مناطق درگیر جهان را تحت تاثیر قرار دهد.

 تارنمای فارن پالیسی عنوان کرد: بسیاری از گروه های امدادرسان که با کوهی از بحران ها در جهان- از غزه تا اوکراین و سودان- مواجه هستند، اکنون با چالش جدیدی دست و پنجه نرم می‌کنند: بازگشت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا.

این رسانه نوشت: ترامپ که دوشنبه هفته گذشته سوگند خورد و وعده داده سیاست «اول آمریکا» را اجرا کند، بر خلاف کنگره به طور مستقیم در بودجه کمک هارجی آمریکا تعیین کننده نیست. اما سوابق او نشان می دهد که وی این بخش را هدف قرار داده و نگرانی و هشدار را در میان گروه های کمک رسانی برانگیخته است که با چالش تامین هزینه ها برای رفع نیازهای گسترده جهانی مواجه اند.

ترامپ در اولین روز بازگشت خود به کاخ سفید با صدور دستورات اجرایی که همه کمک های خارجی آمریکا را به منظور بررسی بیشتر به مدت ۹۰ روز متوقف می کند، موجی از شوک و نگرانی را در بین سازمان های کمک رسان ایجاد کرده است. وی همچنین با امضای دستوری، آمریکا را از سازمان جهانی بهداشت خارج کرد و تعلیق برنامه آمریکا در اسکان دوباره مهاجران را اعلام کرد. حتی پروازهای هزاران مهاجر را که برنامه های سفر آنها تایید شده بود، لغو کرد.

اقدامات اخیر ترامپ باعث تردید سازمان ها و گروه های کمک رسان شده است که نگران سیاست های رئیس جمهوری آمریکا و تاثیر آن در معلق نگه داشتن فعالیتشان و تاثیر بر روی میلیون ها نفر از افراد در مناطق درگیر هستند؛ کسانی که به برنامه هایی که آمریکا تامین مالی آنها را برعهده دارد، متکی اند.

گروه های کمک رسان می گویند برای سازمان هایی که عمیقا به این منابع مالی متکی هستند، قطع بودجه کمک خارجی آمریکا ویرانگر خواهد بود.

نگرانی+سازمان‌های+بشردوستانه+با+بحران+«بازگشت+ترامپ»
 

فارن پالیسی نوشت: آمریکا بزرگترین اهداکننده کمک خارجی در جهان است که نسبت به تامین حدود ۶۸ میلیارد دلار کمک در سال ۲۰۲۳ متعهد شده است. البته کشورهای دیگری هم هستند که کمک بیشتری را به عنوان سهمی از درآمد ملی خود اختصاص می دهند با این حال، بودجه کمک مالی آمریکا که همچنین شامل کمک های انسان دوستانه، توسعه ای است سهم کوچکی از بودجه کلی آمریکا را تشکیل می دهد و شامل تنها یک درصد از بودجه دولت فدرال است.

ترامپ چهار سال نخست ریاست جمهوری اش را صرف تلاش برای کاهش بودجه کمک های خارجی کرد اما این پیشنهاد در نهایت توسط کنگره ابطال شد. او سیاست های دوران ریگان موسوم به «سیاست شهر مکزیک» یا «گگ جهانی» (global gag) را احیا کرد و سپس آن را گسترش داد و مانع از کمک رسانی آمریکا به سازمان های خارجی شد. (قانون گگ جهانی برای اولین بار توسط رئیس جمهور ریگان در سال ۱۹۸۴ صادر شد مبنی بر این که، اگر سازمان های خارجی که خدمات، ارجاع یا اطلاعات سقط جنین را ارائه دهند یا از تغییراتی در قوانین سقط جنین در کشورشان حمایت کنند، از دریافت وجوه خاصی از ایالات متحده منع می شوند).

ترامپ همچنین صدها میلیون دلار کمک به گواتمالا، هندوراس و السالوادور را مسدود کرد که بعد از این که قراردادهای پناهندگی را با دولت های متبوع این کشورها امضا کرد، این مسدودیت را لغو کرد.

حمایت سیاسی از کمک های خارجی در آمریکا به طور معمول مورد حمایت هر دو حزب اصلی آمریکا است و بر این حقیقت تاکید دارد که کنگره مانع از تحقق پیشنهادهای ترامپ در دور نخست ریاست جمهوری اش برای قطع کمک های خارجی آمریکا شد اما بسیاری نگران آن هستند که این بار اوضاع متفاوت باشد.

جورج اینگرام کارشناس مرکز توسعه پایدار اندیشکده بروکینگز گفت، ترامپ نسبت به گذشته حمایت اعضای بیشتری از حزبش را دارد و او فکر می کند که مقاومت کمتری از سوی جمهوریخواهان وجود داشته باشد.

مخالفان قطع کمک های خارجی آمریکا تاکید دارند که کمک های واشنگتن، منافع بسیاری برای سیاست خارجی این کشور دارد و از جمله به نقش این کمک ها بر پیشبرد منافع امنیت ملی این کشور اشاره می کنند.

فارن پالیسی نوشت: با این حال بازگشت ترامپ در شرایط ناپایداری در حوزه کمک خارجی جهان صورت گرفته و حتی به نیازهای براورد شده هم نزدیک نیست. در سال ۲۰۲۴ سازمان مللل متحد برآورد کرد که به ۴۹ میلیارد دلار کمک برای حمایت از ۱۸۷.۶ میلیون نفر در سراسر جهان نیاز هست. اما تنها حدود یک سوم از این مبلغ تا اکتبر (مهر) گذشته دریافت شده که نتیجه آن کسری ۳۲ میلیارد دلاری بوده است.

گزارش سازمان ملل همچنین نشان می دهد که کل کمک های خارجی درسال ۲۰۲۴ به نسبت سال قبل از آن ۷ درصد کاهش یافته است.

در سال ۲۰۲۴، هشت کشور ثروتمند جهان شامل هلند، فرانسه و آلمان اعلام کردند که میلیاردها دلار در بودجه کمک خارجی خود کاهش داده اند.

فیلیپ بارسو معاون سیاست جهانی در شرکت «مرسی» گفت: این عامل به تصویر نگران کننده از تاثیر کاهش کمک ها بر برنامه های جهانی فقرزدایی و کمک های بشردوستانه که تاکنون هیچ وقت تا این اندازه ضروری بوده اند، می افزاید.

به گزارش ایرنا، فارن پالیسی دستورات اجرایی اخیر ترامپ و اظهارات متحدان نزدیکش را نشانه جاه طلبی دولت او ارزیابی و خاطرنشان کرد: ایلان ماسک که ترامپ از او برای اداره وزارت کارامدی دولت استفاده می کند سازمان های غیر دولتی را که از آمریکا کمک دریافت می کنند، به عنوان «بازوی غیر قانونی دولت» توصیف کرد و علنا از انتقاد از کمک های خارجی حمایت می کند.


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
الهلال 1 - 3 الاهلی | سبزها راهی فینال شدند + خلاصه بازی
آرسنال و پاری سن ژرمن نبردی تاریخی برای فینال! | گل اول عثمان دمبله برای پاری سن ژرمن
غیرحضوری شدن مدارس در خوزستان:تصمیم اضطراری برای سلامت دانش‌آموزان
با اعمال قانون همسان سازی، حقوق بازنشستگان واریز شد
چرایی سونامی خودکشی مردان میانسال در کره جنوبی
هشدار به پایتخت نشینان؛ طوفان تندری عظیم در راه تهران
طوفان تهران، مدیریت بحران را به باد داد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ دیه جان باختگان ظرف 48 ساعت پرداخت می شود
پرتاب اولین ماهواره های اینترنتی آمازون به فضا
اعلام برنامه مسابقات مرحله نیمه نهایی جام حذفی ایران
خالی ماندن این صندلی،‌ گران درمی‌آید
نورویدیو | آتش بازی معاندان در میان دود و درد؛ روایت یک جنگ ادراکی دیگرعلیه ایران
حضور مشاور و دستیار رهبری در گروه صنعتی و پژوهشی" زر"
احتمال وزش باد شدید در تهران تا ساعات آینده
علت مرگ توله‌پلنگ‌ها در کرمان مشخص شد
صدرنشینی ویکتور گیوکرس در رقابت کفش طلای اروپا
همسایگی هوشمندانه؛ تهران و باکو علیه خط تفرقه
چشم‌انداز مذاکرات هسته‌ای
بازدارندگی از طریق دیپلماسی
آتش‌سوزی گسترده در رستوران چینی
حاشیه های عجیب در فوتبال ایران؛فدراسیون زیر تیغ انتقاد!
واکنش‌های جهانی به انفجار در بندر شهید رجایی همچنان ادامه دارد/ رئیس جمهور چین تسلیت گفت
جزییات طرح ضربتی پلیس پایتخت برای دستگیری سارقان و مالخران
پرونده بیرانوند روز میز فدراسیون؛ حکم صادره عادلانه خواهد بود؟
جذب نیروی انسانی جدید در آموزش و پرورش
آخرین مهلت برای صرافی‌های رمز ارز؛ 20 اردیبهشت!
قیمت سکه و دلار و سایر ارزها امروز 9 اردیبهشت 1404
جلوگیری از فاجعه ای دیگر پس از انفجار در بندر شهید رجایی
هشدار نارنجی گرد و خاک در خوزستان؛ مدارس 12 شهر مجازی شدند
رشد ملایم شاخص بورس در معاملات امروز سه شنبه 9 اردیبهشت 1404
فروش فوق‌العاده و پیش‌فروش محصولات ایران‌خودرو در اردیبهشت ماه+جزییات و لینک ثبت نام
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (20)«ارسک»
جزییات جدید از تفکیک یارانه گروه‌های خاص
آغاز فروش اقساطی محصولات کرمان موتور+ جزئیات
انفجار مرگبار در کارخانه تولید لوازم آتش بازی در میمه
فروش ویژه خودروهای کارشناسی ایران خودرو از فردا+ جزئیات
برای 50 هزار منقاضی مسکن در شهر پرند زمین برای ساخت نیست!
نورنما | 5 تا از بهترین مکان های گردشگری اصفهان
قیمت خودرو امروز 9 اردیبهشت + جدول قیمت ها
جنگ بر سر توافق
تنش در روابط دولت و شورای شهر تهران؛ انتقاد تند چمران به مصوبه هیئت وزیران
مارک کارنی نخست وزیر جدید کانادا شد
دختر رزمی کار حریف زورگیر حرفه ای نشد!
نیش زنبورها نتیجه بازی فوتبال را مشخص کرد + فیلم
نورنما | ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر مبارک باد
گروسی: هر توافقی با ایران، باید اجازه نظارت آژانس را بدهد
فردا درِ کنکور به روی این داوطلبان بسته می‌شود!
جدیدترین فیلم از لحظه انفجار بندر شهید رجایی
سیاست نامه | با آنتن ملی چه کردیم؟
رؤیای توسعه‌ی ایران با دخترانش تعبیر می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی