×
بین الملل
شناسه خبر : 215359
تاریخ انتشار :

نشنال اینترست؛

آمریکا باید اعتیاد تحریمی خود را ترک کند

ایالات متحده آمریکا باید «اعتیاد تحریمی» خود را کنار بگذارد و در عوض به سمت ابتکاراتی بپردازد که قدرت بلندمدت ایجاد می کند. به صراحت باید گفت آنچه ایالات متحده به آن نیاز دارد استراتژی کلان جامع است که نه تنها نوآوری را تحریک می کند، بلکه قابلیت های تولید قوی ایجاد می کند و درخشان ترین ذهن های جهان را به خود جذب می کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: سایت تحلیلی نشنال اینترست در طی مقاله ای با قلم «نیما خرمی» نوشت: در چشم‌انداز سریع تکنولوژیک جهانی امروز، جایی که ژئوپلیتیک و نوآوری به روش‌های پیچیده و جدیدی تلاقی می‌کنند، دیگر تکیه بر تحریم‌ها و کنترل‌های صادراتی برای پیشی گرفتن از پیشرفت‌های فنی-سیاسی دشمن کافی نیست. در حالی که این اقدامات می تواند به طور موقت پیشرفت رقیب را کند کند، بعید است پویایی اساسی را تغییر دهد یا مزیت های رقابتی پایدار ایجاد کند. با الهام گرفتن از مشاهدات «آنتونیو گرامشی» در مورد پویایی قدرت و ائتلاف‌های سیاسی-اجتماعی، آشکار می‌شود که وقتی تحریم‌ها نخبگان کشوری مانند چین را هدف قرار می‌دهند، اغلب برعکس عمل می کنند. به جای اجبار تغییر و یا توقف پیشرفت، این اقدامات

تمایل دارند رهبران فن‌آوری و اقتصادی داخلی را حول یک هدف مشترک متحد کنند: کاهش وابستگی به فناوری‌های آمریکایی که شاید بهترین نمونه ابتکاراتی مانند دیپ سیک باشد.

درس در اینجا واضح است: ایالات متحده آمریکا باید «اعتیاد تحریمی» خود را کنار بگذارد و در عوض به سمت ابتکاراتی بپردازد که قدرت بلندمدت ایجاد می کند. به صراحت باید گفت آنچه ایالات متحده به آن نیاز دارد استراتژی کلان جامع است که نه تنها نوآوری را تحریک می کند، بلکه قابلیت های تولید قوی ایجاد می کند و درخشان ترین ذهن های جهان را به خود جذب می کند.

دقیقاً مانند اصول تمرینات در دو و میدانی که در آن کاهش وزن کنترل شده قدرت عضلانی را افزایش می دهد و بدن را برای قدرت انفجاری آماده می کند، ایالات متحده آمریکا باید رویکردی سنجیده را اتخاذ کند که بر ایجاد ظرفیت داخلی تمرکز دارد قبل از اینکه انتظار پیشرفت های سریع را داشته باشد. در زمینه سیاست فناوری، این بدان معناست که تلاش‌های آمریکا باید بر پرورش نوآوری به شیوه‌ای پایدار متمرکز شود و اطمینان حاصل شود که ایده‌های پیشرفت به آزمایشگاه‌ها محدود نمی‌شوند، بلکه برای تولید انبوه و رقابت در سطح جهانی نیز بیان می شوند. بدون توازن بین تحقیقات پیشگامانه و توانایی مقیاس‌سازی نوآوری‌ها – یعنی داشتن ظرفیت تولید کافی که همگام با ظرفیت نوآوری کشور حرکت می‌کند – آمریکا می ترسد از اینکه برخی از بهترین ایده‌ها به صورت نظری باقی بمانند.

احیای استعدادها و سیستم های آموزشی آمریکا باید یکی دیگر از ستون های مهم این استراتژی بزرگ را تشکیل دهد. حتی امیدوارکننده‌ترین فناوری‌ها نیز بدون سرمایه انسانی برای هدایت و حفظ آن‌ها دچار تزلزل خواهند شد. ایالات متحده باید سیاست های مهاجرتی خود را اصلاح کند تا از دانشمندان، مهندسان و کارآفرینان در سطح جهانی استقبال کند و یک دیگ ذوب پویا از ایده ها و تخصص ایجاد کند. به طور همزمان، نیاز به تقویت قابل توجهی در آموزش STEM وجود دارد. از افزایش برنامه های تحقیقاتی دانشگاه تا توسعه آموزش های حرفه ای که شکاف بین نظریه دانشگاهی و کاربرد عملی را پر می کند. علاوه بر این، ایجاد پیوندهای قوی‌تر بین مؤسسات دانشگاهی و رهبران صنعت تضمین می‌کند که تحقیقات در حال ظهور به سرعت به نوآوری‌های دنیای واقعی تبدیل می‌شوند. این رویکرد جامع برای توسعه استعداد، اسب بخار فکری لازم برای پیشبرد فناوری آمریکایی و حفظ مزیت رقابتی آن را تضمین می کند.

علاوه بر این، ادغام فناوری‌های نوظهور در استراتژی کلان ملی گسترده‌تر برای تقویت امنیت اقتصادی، قدرت نظامی و نفوذ دیپلماتیک آمریکا ضروری است. فناوری هایی مانند هوش مصنوعی به عنوان شتاب دهنده عمل می کنند. این امر قابلیت ها را در زمینه های مختلف از تولید تا دفاع افزایش می دهد. با این حال، تمرکز نباید صرفاً بر روی هوش مصنوعی به عنوان یک هدف بلکه بر ادغام آن در یک چارچوب بزرگتر باشد که از تولید مقیاس پذیر و مقررات مؤثر پشتیبانی می کند. یکی از حوزه‌های فناوری که شایسته توجه است، استخراج سبز است. میدانی که می تواند انقلابی در استخراج مواد معدنی در مناطق حساس به محیط زیست مانند قطب شمال ایجاد کند. با توسعه روش‌های استخراج پایدار، ایالات متحده آمریکا می‌تواند وابستگی خود را به چین برای مواد حیاتی، هرچند تا حدی کاهش دهد و استانداردهای جهانی جدیدی را تعیین کند که منافع اقتصادی را با نظارت بر محیط‌زیست تطبیق دهد. به عبارت دیگر، تسلط بر معدن سبز نه تنها امنیت انرژی و منابع را افزایش می دهد، بلکه ایالات متحده را به عنوان رهبر در ایجاد مقرراتی که پیشرفت صنعتی را با مسئولیت زیست محیطی متعادل می کند، قرار می دهد.

فناوری انتقال برق بی‌سیم نشان‌دهنده مرز دیگری با پتانسیل تغییردهنده است. به طور سنتی، سیگنال های فرکانس رادیویی (RF) برای انتقال داده استفاده می شود. این نوآوری می‌تواند هر دو بخش نظامی و غیرنظامی را با تامین انرژی شبکه‌های وسیعی از دستگاه‌ها بدون محدودیت‌های اتصال فیزیکی تغییر دهد. به عنوان مثال، توانایی شارژ بی‌سیم وسایل نقلیه بدون سرنشین از جمله کشتی‌های دریایی نوید انعطاف‌پذیری عملیاتی بیشتر و همچنین ایمنی و کارایی را در محیط‌هایی که نیاز به انعطاف‌پذیری دارند، دارد. علاوه بر این توسعه سیستم‌های انتقال توان بی‌سیم مبتنی بر سیگنال های فرکانس رادیویی نه تنها اثربخشی استراتژی‌های نظامی مدرن را افزایش می‌دهد، بلکه با کاهش چالش‌های لجستیکی مرتبط با روش‌های سنتی منبع تغذیه، مزایای تجاری قابل‌توجهی را نیز ارائه می‌دهد.

در نهایت در حوزه مالی جهانی، فناوری‌های بلاک چین و ارزهای دیجیتال در حال تغییر پایه‌های سیستم‌های پولی هستند. با فعال کردن تراکنش‌های مستقیم و همتا به همتا بدون نیاز به واسطه‌های بانکی سنتی، این فناوری‌ها جایگزینی برای سیستم مالی تحت سلطه ایالات متحده آمریکا ارائه می‌کنند. در حالی که سیستم‌های بلاک چین فعلی هنوز در مراحل ابتدایی خود هستند، آنها نشانگر چالشی بلندمدت برای برتری مالی آمریکا هستند. رقیبان ایالات متحده آمریکا در حال حاضر از بلاک چین به عنوان ابزاری برای دور زدن تحریم های ایالات متحده آمریکا و کاهش اهرم واشنگتن در اقتصاد جهانی استفاده می کنند.

برای رقابت مؤثر با چین، ایالات متحده آمریکا باید از اتکای واکنشی به تحریم‌های کوتاه‌مدت به یک استراتژی کلان جامع و چندوجهی تمرکز کند. با ایجاد اکوسیستم فناوری انعطاف‌پذیر که نوآوری را با تولید مقیاس‌پذیر هماهنگ می‌کند، استعدادها و سیستم‌های آموزشی را احیا می‌کند و فناوری‌های نوظهور به کمک هوش مصنوعی مانند استخراج سبز، انتقال انرژی بی‌سیم و بلاک چین را در اهداف استراتژیک گسترده‌تر ادغام می‌کند، آمریکا می‌تواند یک مزیت رقابتی پایدار را تضمین کند. چنین اقدامات سنجیده‌ای در قدرت بلندمدت به نوبه خود پایه و اساس رهبری تکنولوژیک آمریکا را می‌سازد و بنابراین ایالات متحده را برای تغییر شکل چشم‌اندازهای ژئوپلیتیکی و اقتصادی آینده بهتر تجهیز می‌کند.


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مارک کارنی نخست وزیر جدید کانادا شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ عملیات آواربرداری و جست‌وجوی مفقودان آغاز شد
دستگیری سارق زورگیر در قیطریه؛ قربانی دختر رزمی‌کار بود
حمله زنبورها به فوتبال هند!+ فیلم
نورنما | ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر مبارک باد
مزایده عمومی خودروهای سواری کارشناسی شده ایران خودرو از امروز آغاز شد+ جزئیات
گروسی: هر توافقی با ایران، باید اجازه نظارت آژانس را بدهد
فردا درِ کنکور به روی این داوطلبان بسته می‌شود!
جدیدترین فیلم از لحظه انفجار بندر شهید رجایی
سیاست نامه | با آنتن ملی چه کردیم؟
رؤیای توسعه‌ی ایران با دخترانش تعبیر می‌شود
برنامه مسابقات امروز 9 اردیبهشت + پخش زنده
خانم بزرگ سریال «ستایش» از سال های دوری از تلویزیون می گوید
واکنش‌های جهانی به انفجار در بندر شهید رجایی همچنان ادامه دارد/ اردوغان طی پیامی تسلیت گفت
آکسیوس: دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در رم خواهد بود
توافق ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ادامه گفت‌وگوهای فنی
احضار مسئولان ذیربط پس از انفجار بزرگ؛ پرونده بندر شهید رجایی وارد مرحله قضایی شد
نورنما | پلمپ تابوت پاپ فرانسیس
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 8 اردیبهشت 1404
تصاویر دیده نشده از داخل کابین هواپیمای آتش نشان سپاه از نحوه مهار آتش بندر شهید رجایی
نتایج پنجمین قرعه‌کشی ایران خودرو روی سایت قرار گرفت
سخنگوی وزارت امور خارجه:حملات آمریکا به یمن، جنایت جنگی است
اتوبوس دزدیده شده در کرمان؛ راننده‌ای غیرمنتظره پشت فرمان+فیلم
مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری نیمه متمرکز 1404 تا امشب به پایان می رسد
نورویدئو | پشت پرده حادثه بندر شهید رجایی؛آیا باید برای تداوم مذاکرات نگران بود؟
اعتراض پزشکیان به مترجم: چرا صحبت‌هایم را کامل ترجمه نکردی؟
پیش فروش سه خودرو محبوب سایپا از امروز 8 اردیبهشت 1404 + جدول قیمت
از صفحه تئاتر تا صفحه شعر/ بابک لطیفی شاعر خرم آبادی درگذشت
پادکست | پدر بودن فقط تامین کننده بودن نیست
آتش‌بازی معاندان در میان دود و درد؛ روایت یک جنگ ادراکی علیه ایران
هشدار رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران + فیلم
آماده باش اورژانس درپی هشدار نارنجی سازمان هواشناسی
جریمه تراکتور و استقلال از طرف کمیته انضباطی AFC
طوفان باز هم به سراغ تهرانی ها آمد
رونمایی سایپا از 4 خودرو جدید در نمایشگاه بین‌المللی تهران
موبایل؛ دوست روزانه یا قاتل خاموش چشم‌ها؟
ایده‌هایی ناب برای جان بخشیدن به دکوراسیون خانه‌های امروزی
کرفس بخوریم یا نخوریم؟دوستی برای لاغری یا دشمنی برای سلامتی؟
حضور گروه «صنعتی ؛ پژوهشی زر» در هفتمین نمایشگاه ایران اکسپو 2025
صعود نفس گیر پرسپولیس به فینال + فیلم
قیمت سکه و دلار و سایر ارزها امروز 8 اردیبهشت 1404
زمان پرداخت معوقات بازنشستگان کشوری اعلام شد+جزییات
طوفان تهران، مدیریت بحران را به باد داد
کاپلو: کریستیانو رونالدو در حد مسی، پله و مارادونا نیست!
گزارش تصویری | نشست خبری هفتگی سخنگوی وزارت خارجه با اصحاب رسانه
آمار متوفیان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی افزایش یافت + اسامی
انفجار در روسیه؛ محمد محبی بهترین بازیکن ماه و صاحب بهترین گل شد + فیلم
ایران، به هرگونه حمله نظامی پاسخ قاطع خواهد داد!
فرصت طلایی برای معلمان آینده؛ سهمیه جذب آموزش و پرورش افزایش یافت!
آتش‌سوزی بندر رجایی؛ بی‌کفایتی یا تخلف؟ هیئت اعزامی به چه نتیجه‌ای رسید؟
X
آگهی تبلیغاتی