×
سیاسی
شناسه خبر : 216160
تاریخ انتشار :

ابوالفضل بهشتی: هدف ترامپ ایجاد ترس دیپلماسی در دولتمردان ایران است

ابوالفضل بهشتی، عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا با بیان اینکه رئیس جمهور آمریکا با طرح ادعای ارسال نامه به مقام‌های ارشد ایران در عمل می‌خواهد قلدری کند، گفت: توانمندی نظامی و سرآمد بودن در مباحث هسته‌ای به ایران قدرت تقابل با تهدیدات می‌دهد و این فرصتی بزرگ برای جمهوری اسلامی است تا بتواند تحریم‌ها را بی‌اثر کند.

نورنیوز-گروه سیاسی:  در چند هفته اخیر و پس از تحویل گرفتن قدرت در آمریکا به وسیله دونالد ترامپ، پیغام های متعددی میان ایران و آمریکا رد و بدل شده است و طبق برخی گزارش ها، جسته گریخته افراد نزدیک به ترامپ تلاش کرده اند با افراد نزدیک به دولت ایران تماس هایی برقرار کنند.

طبق گزارش ها، برخی خواسته های تیم ترامپ به گونه ای بود که مطمئن بودند، ایران آنها را نخواهد پذیرفت؛ خواسته هایی مانند توقف کامل برنامه هسته ای یا دفاعی ایران از تحقیق، توسعه و تولید موشک و پهپاد گرفته تا توقف ارتباط ایران با متحدانش در منطقه، خواسته هایی هستند که هیچ منطقی وجود ندارد جمهوری اسلامی ایران بخواهد آنها را بپذیرد.

پشت پرده تهدیدات محور عبری-عربی-غربی قرار داشت تا در ایران «ترس سیاسی» ایجاد کنند و از حقوق هسته‌ای خود عقب نشینی کنیم

 در این راستا رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه فاکس بیزینس ادعا کرد می‌خواهد بر سر توافق هسته‌ای با ایران مذاکره کند و حتی نامه‌ای به مقام های ارشد کشورمان ارسال کرده است.

ابوالفضل بهشتی، عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا به بررسی تحرکات اخیر دولت ترامپ و رمزگشایی از اهداف پشت پرده ادعای ارسال نامه به مقام های ارشد ایران پرداخت که مشروح آن در زیر بیان می شود.

به تازگی شاهد برخی اقدامات تحریک آمیز دولت ترامپ در بحث پرونده هسته ای هستیم که البته تهدیدات اینچنینی سابقه تاریخی دارد. هدف از چنین تهدیداتی چیست؟

 ایران با داشتن جغرافیای سیاسی بی‌مانند، طبعاً دشمنان زیادی دارد. در پرونده هسته‌ای تاکنون سه مرحله را گذرانده‌ایم؛ دوره نخست، در دولت اصلاحات بود که شاهد پیشرفت‌هایی در زمینه هسته‌ای بودیم، ولی همان زمان نیز ایران مورد تهدید هسته ای دشمنان و غرب قرار داشت و آنها ایران را به حملات به تأسیسات هسته‌ای تهدید کردند.

پشت پرده این تهدیدات محور عبری-عربی-غربی قرار داشت تا در ایران «ترس سیاسی» ایجاد کنند و از حقوق هسته‌ای خود عقب نشینی کنیم. هدف غرب همواره این بود ایران به کشوری همچون اوکراین امروز تبدیل شود که از خود اراده‌ای نداشته و در سلطه غرب باشد. دولت اصلاحات در برابر تهدید غرب عقب نشینی کرد و شاهد خوشحالی و پررویی آنها در کسب امتیازات بیشتر بودیم. تهدید هسته غرب همچنان ادامه دارد و در دولت چهاردهم به شکل دیگر خود را نشان داده است

چرا در بحث ترس سیاسی از سرنوشت حکومت لیبی به عنوان هشدار برای ایران و مذاکره با آمریکا یاد می شود؟

این موضوع ریشه در «مدل سازی سیاسی» برای ترساندن ایران از سرنوشت حکومت لیبی دارد. معمر قذافی دچار غرور کاذب شده بود و با حمایت‌های غرب پول نفت زیادی دریافت کرد و اعتبار پوشالی داشت. غربی‌ها و سرویس‌های اطلاعاتی موساد، سیا، فرانسه و ... برای این کشور حلبی آباد تأسیسات هسته‌ای ساختند و چندین میلیارد به قذافی دادند تا وی دچار غرور کاذب شود و فکر کند در جهان کاره‌ای است.

هدف این بود که بعد از تجهیز لیبی به تأسیسات هسته‌ای، وی را عامل خطرناکی در جهان معرفی کنند که توانسته به سلاح اتمی دست یابد و به این وسیله باید تأسیسات هسته‌ای اش نابود و خودش از حکومت ساقط شود. پشت پرده ماجرا این بود حکومت لیبی درنهایت ساقط شود و اکنون شاهدیم لیبی چندین تکه شده و دچار بحران شدید سیاسی-اقتصادی است، دولت مشخصی ندارد، غربی‌ها با نقشه‌ای که کشیدند به هدفشان دست یافتند و اکنون هر کشوری اراده کند نفت لیبی را غارت می‌کند.

در زمینه ایران، مدل سازی سیاسی اینگونه است، اگر می‌خواهید نظام سیاسی ایران ساقط شود باید طرحی مدل لیبی را در این کشور اجرا کرد. در این راستا ابتدا به ایران پیشنهاد همکاری هسته‌ای می‌دهند و سپس تهران را به داشتن سلاح اتمی متهم می‌کنند تا به این بهانه به تأسیسات هسته‌ای حمله شود. لیبی بهانه‌ای شد برای اینکه به ایران هشدار داده شود، اگر به تهدیدات غرب پاسخ ندهند سرنوشت قذافی در پیش روست.

 ولی همواره شاهد مقاومت نظام جمهوری اسلامی برابر تهدیدات غرب بوده ایم.

بله. جمهوری اسلامی ایران همواره برابر تهدیدات غرب ایستادگی کرده است و همین موضوع باعث شده غربی‌ها به فکر تهدیدات هسته‌ای باشند. محور عبری-عربی-غربی خوب می‌داند ایران قدرتمند به غرب باج نمی‌دهد و مقاومت برابر قلدری در ذهنشان حک شده است.

 چرا در دولت «تدبیر و امید» فضا به سمت توافق برجام رفت؟ آیا تهدید غرب علیه دولتمردان ایران کارساز بود؟

 مرحله دوم پرونده هسته‌ای ایران «برجام نافرجام» بود. در این مرحله که دولت یازدهم و دوازدهم روی کار بود، همچون دولت اصلاحات ایران را بازی دادند و اثبات شد به هیچ وجه نمی‌شود به آمریکا اعتماد کرد و اعتماد به آمریکا مساوی با اعتماد به گرگ است.

در این دوره بیشتر از گذشته تحریم سیاسی و اقتصادی شدیم و متأسفانه ترس دیپلماسی باعث شد دولت وقت به چنین توافقی روی بیاورد. توانمندی هسته‌ای که می‌توانست به ایران آرامش نظامی، اقتصادی و سیاسی دهد را به چالشی داخلی تبدیل کردند و فرصت طلایی هسته‌ای شدن ایران به تهدید تاریخی تبدیل شد.

 چگونه می توان از توافق بی حاصل برجام عبرت گرفت؟

بهتر است بگوییم باید از ترس دیپلماسی عبرت گرفت. در مرحله سوم پرونده هسته‌ای ایران، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که در ایران تفکر همان دولت مرحله دوم پرونده هسته‌ای را بر سر کار می‌بیند، به خود جرئت داد موضوع ارسال نامه به مقام‌های ارشد کشور را مطرح کند.

مرحله دوم پرونده هسته‌ای ایران «برجام نافرجام» بود. در این مرحله که دولت یازدهم و دوازدهم روی کار بود، همچون دولت اصلاحات ایران را بازی دادند و اثبات شد به هیچ وجه نمی‌شود به آمریکا اعتماد کرد

 هدف از این اقدام ترساندن ایران از عواقب نپیوستن به هرگونه توافق با آمریکاست. غربی‌ها و اروپایی‌ها تلاش کردند از ترامپ شاکله فردی قلدر بسازند که از پس آن تحقیر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را شاهد بودیم تا وانمود کنند کسی نمی‌تواند برابر قلدر جهان مقاومت کند. هدف انگاره ترس دیپلماسی است تا با مواضع ضد و نقیضش بخواهد هر آنچه انجام می‌دهد، بر زمان بیاورد.

قلدرنمایی نوعی مدل سازی ترس از ترامپ است تا کشورمان در برابر تهدیدات رئیس جمهور آمریکا عقب نشینی و ادعاهایش را درباره هدف قرار دادن تأسیسات حساس ایران باور کنند. خوشبختانه ماجرایی که برای زلنسکی در کاخ سفید به وجود آمد، مصداق عینی «عدو شود سبب خیر» بود و درس عبرت بزرگی برای ایران شد که هرگز نمی‌توان به وعده‌های قلدری همچون آمریکا و غرب اعتماد کرد.

شاهدیم از بعد ماجرای تحقیر زلنسکی نوعی دعوای زرگری میان اروپا و آمریکا به وجود آمده است تا مجدد در پشت پرده آمریکا را نزد ایران قلدر جا بزنند.

در روزهای اخیر جمهوری اسلامی در پاسخ به تهدیدات رژیم صهیونیستی اقدام به برگزاری چندین مانور نظامی کرد. نقش قدرت نظامی ایران را در بازدارندگی هسته ای چگونه ارزیابی می کنید؟

 جمهوری اسلامی ایران در اوج قدرت نظامی قرار دارد. توانمندی نظامی ایران اکنون به نقطه برگشت ناپذیر خود رسیده است و همه مسئولان وظیفه دارند این مسیر با عزت را با قدرت ادامه دهند، زیرا هیچ گاه در تاریخ تا این حد توانمندی نظامی باعث عزت و نوعی مصونیت کشور در برابر تهدیدات نبوده است.

غربی‌ها به خوبی از اهمیت توانمندی نظامی ایران آگاه هستند و تلاش‌ و هزینه های میلیاردی آنها برای ضربه زدن یا اختلال در روند هسته‌ای شدن ایران با وجود تحریم‌ها هیچ نتیجه‌ای نداشته است. آنها حتی برای جلوگیری از هسته‌ای شدن کشورمان دانشمندان هسته‌ای ما را ترور کردند و این نشان می‌دهد توانمندی هسته‌ای تا چه حد برای جمهوری اسلامی مهم و بازدارنده و البته برای غرب مایه نگرانی و تهدید است.

توانمندی هسته‌ای ایران برای امنیت ملی و منطقه‌ای اهمیت زیادی دارد و مایه آسایش و آرامش همسایگان ایران خواهد بود. تاریخ نشان داده است هرگاه ایران در بحث هسته‌ای توانمند شد، به جهان و منطقه کمک کرد و همین موضوع مایه نگرانی غربی‌هاست.

دشمنان ایران برای مقابله با توانمندی‌های جمهوری اسلامی حتی به عناصر ضد انقلاب و رسانه‌های معاند فارسی زبان متوسل شدند و هزینه کردند تا در کشورمان فتنه و آشوب به پا کنند، ولی ذره‌ای از عزم ملی برای توانمندسازی نظامی و هسته‌ای ایران کاسته نشد و اکنون در اوج قدرت قرار دارد.

 چرا ترامپ ادعای ارسال نامه را مطرح کرد؟

رئیس جمهور آمریکا با طرح ادعای ارسال نامه به مقام‌های ارشد ایران در عمل می‌خواهد قلدری کند و بگوید، «یا حرف من، یا حرف تو». یا باید ایران از توانمندی هسته‌ای اش دست بکشد و ناظران هسته‌ای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را آزادانه اجازه دهد هر کاری خواستند در مراکز هسته‌ای ایران انجام دهند یا اینکه از ابزارهای خود استفاده ‌کند.

هدف ترامپ همان ایجاد ترس دیپلماسی در دولتمردان ایران است. جمهوری اسلامی تاکنون در برابر تهدیدات ترامپ مقاومت کرده و این مقاومت بی‌نظیر بوده است؛ این را من نمی‌گویم، بلکه اظهارات مقام‌های اروپایی است که به نوعی جهت‌گیری خاصی نسبت به ایران ندارند یا حتی از دوستان ایران هستند. آنها ایستادگی دولت و ملت ایران را برابر زورگویی غرب و آمریکا تحسین می‌کنند.

مردم جهان اعتقاد دارند توانمندی نظامی ایران برای خودش و منطقه آرامش بخش و صلح ساز است و باید گفت، این توانمندی اکنون به نقطه برگشت ناپذیر رسیده است.

نامه ادعایی ترامپ می تواند سطح بازدارندگی هسته ای ایران را افزایش دهد و شاهد تغییر دکترین هسته ای کشور باشیم؟

پاسخ احتمالی به نامه تهدیدآمیز و گستاخانه ترامپ می‌تواند تغییر دکترین هسته ای ایران و حتی برگزاری رزمایش بزرگ نظامی در منطقه باشد. نباید به هیاهو و فضاسازی چند کشور غربی توجه کرد؛ در جهان بسیاری از ملت‌ها توانمندی هسته‌ای و نظامی ایران را تحسین و ستایش می‌کنند. ما در لحظه تاریخی قرار داریم؛ یا باید عقب نشینی کرد و تحت تأثیر عوامل خودفروخته داخلی وابسته به غرب تسلیم شد، یا اینکه قاطعانه به ترامپ قلدر پاسخ داد که جمهوری اسلامی هیچ ابایی از نشان دادن قدرت خود به آمریکا ندارد و می‌تواند هر لحظه اراده کند، دکترین هسته ای‌اش را تغییر دهد.

جمهوری اسلامی تاکنون در برابر تهدیدات ترامپ مقاومت کرده و این مقاومت بی‌نظیر بوده است؛ این را من نمی‌گویم، بلکه اظهارات مقام‌های اروپایی است

معتقدم با چنین اقدامی برخلاف فضاسازی معاندان، جهان لب به تحسین قدرت ایران خواهد گشود. غربی‌ها از ترامپ قدرت پوشالی ساختند و نباید در برابر چنین توهمی تسلیم شد، زیر آیندگان و جهانیان ایران در اوج قدرت را نخواهند بخشید. نیاز داریم بی‌اعتمادی به غرب و آمریکای ترامپ را با به رخ کشیدن توانمندی نظامی خود در برابر تهدیدات رئیس جمهور آمریکا اثبات کنیم.

 قدرت نمایی ایران برابر آمریکا چه تأثیری در تحولات منطقه و جهان خواهد داشت؟

به چالش کشیدن آمریکا با عرضه و رونمایی از توانمندی‌های نظامی و هسته‌ای ایران علاوه بر نشان دادن قدرت جمهوری اسلامی، باعث می‌شود قدرت های جهان برای امضای قرارداد نظامی پشت درهای ایران صف بکشند و کسی به تهدیدات آمریکای ترامپ توجهی نکند. غربی‌ها می‌دانند و حتی اعتراف می‌کنند ایران بهشت سرمایه‌گذاری است و اگر توانمندی نظامی‌اش برابر آمریکا تثبیت شود، شاهد گسیل شرکت‌های بزرگ اقتصادی و نظامی برای بستن قرارداد با جمهوری اسلامی خواهیم بود.

با توجه به دعوای زرگری اروپا با آمریکا، غربی‌ها به توافق با ایران نیاز دارند و این توافق در سایه قدرت نمایی ایران حاصل می‌شود. ایران باید از گذشته درس عبرت بگیرد و بحث هسته‌ای را به فرصت تبدیل کند تا بتواند قدرت اقتصادی برای منطقه و جهان شود. توانمندی نظامی و سرآمد بودن در مباحث هسته‌ای به ایران قدرت تقابل با تهدیدات می‌دهد و این فرصتی بزرگ برای جمهوری اسلامی است تا بتواند تحریم‌ها را بی‌اثر کند.

اگر روسیه قدرت دارد و اگر ولادیمیر پوتین کشورش را ابرقدرت جهان کرده به دلیل داشتن توانمندی هسته‌ای است؛ درغیر این صورت آمریکا تمایلی به روابط با روسیه ندارد. ایران اکنون فرصت طلایی دارد در برابر تهدید آمریکا نقش محوری و اصلی خود را در منطقه و حتی جهان بازیابی و تثبیت کند.

بی‌تردید هرگونه تهدید ایران نه تنها موجب اختلاف داخلی، بلکه باعث همبستگی ملی برابر آمریکا می‌شود و نباید به فضاسازی رسانه‌های معاند در این زمینه توجه کرد. همبستگی ملی ایران باعث می‌شود آمریکا و غرب دست به تحرکات دیوانه وار نزنند و این گونه موارد ازجمله نامه ترامپ در حد تهدید باقی می‌ماند.


راهبرد معاصر
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تصاویر دیده نشده از داخل کابین هواپیمای آتش نشان سپاه از نحوه مهار آتش بندر شهید رجایی
نتایج پنجمین قرعه‌کشی ایران خودرو روی سایت قرار گرفت
سخنگوی وزارت امور خارجه:حملات آمریکا به یمن، جنایت جنگی است
اتوبوس دزدیده شده در کرمان؛ راننده‌ای غیرمنتظره پشت فرمان+فیلم
مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری نیمه متمرکز 1404 تا امشب به پایان می رسد
نورویدئو | پشت پرده حادثه بندر شهید رجایی؛آیا باید برای تداوم مذاکرات نگران بود؟
اعتراض پزشکیان از مترجم: چرا صحبت‌هایم را کامل ترجمه نکردی؟
پیش فروش سه خودرو محبوب سایپا از امروز 8 اردیبهشت 1404 + جدول قیمت
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ شمار فوتی‌های حادثه افزایش یافت
از صفحه تئاتر تا صفحه شعر/ بابک لطیفی شاعر خرم آبادی درگذشت
پادکست | پدر بودن فقط تامین کننده بودن نیست
آتش‌بازی معاندان در میان دود و درد؛ روایت یک جنگ ادراکی علیه ایران
هشدار رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران + فیلم
آماده باش اورژانس درپی هشدار نارنجی سازمان هواشناسی
جریمه تراکتور و استقلال از طرف کمیته انضباطی AFC
طوفان باز هم به سراغ تهرانی ها آمد
رونمایی سایپا از 4 خودرو جدید در نمایشگاه بین‌المللی تهران
موبایل؛ دوست روزانه یا قاتل خاموش چشم‌ها؟
ایده‌هایی ناب برای جان بخشیدن به دکوراسیون خانه‌های امروزی
کرفس بخوریم یا نخوریم؟دوستی برای لاغری یا دشمنی برای سلامتی؟
حضور گروه «صنعتی ؛ پژوهشی زر» در هفتمین نمایشگاه ایران اکسپو 2025
صعود نفس گیر پرسپولیس به فینال + فیلم
قیمت سکه و دلار و سایر ارزها امروز 8 اردیبهشت 1404
زمان پرداخت معوقات بازنشستگان کشوری اعلام شد+جزییات
طوفان تهران، مدیریت بحران را به باد داد
کاپلو: کریستیانو رونالدو در حد مسی، پله و مارادونا نیست!
گزارش تصویری | نشست خبری هفتگی سخنگوی وزارت خارجه با اصحاب رسانه
آمار متوفیان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی افزایش یافت + اسامی
انفجار در روسیه؛ محمد محبی بهترین بازیکن ماه و صاحب بهترین گل شد + فیلم
ایران، به هرگونه حمله نظامی پاسخ قاطع خواهد داد!
فرصت طلایی برای معلمان آینده؛ سهمیه جذب آموزش و پرورش افزایش یافت!
آتش‌سوزی بندر رجایی؛ بی‌کفایتی یا تخلف؟ هیئت اعزامی به چه نتیجه‌ای رسید؟
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (19)«اردکان»
تیراندازی در دانشگاه ایالتی «الیزابت سیتی»؛ یک کشته و چندین زخمی
خلبان قزوینی در پی سقوط هواپیمای آموزشی جان باخت
مجتبی جباری مأمور احیای استقلال؛ از مستطیل سبز تا نیمکت آبی
وضعیت بیمه‌شدگان در آتش‌سوزی بندر شهید رجایی؛ آیا خسارت‌ها پرداخت می‌شود؟
نورنما | سنج و دمام فستیوال کوچه بوشهر در عزای مردم داغدار بندر عباس
تعرفه برق زیر تیغ افزایش؛ پرمصرف‌ها هدف اصلی
مرگ عزیزان روی پرده بلاگری؛ سقوط حرمت انسان
قیمت خودرو امروز 8 اردیبهشت + جدول قیمت ها
پاسخ استاد شیمی دانشگاه لندن به شایعات رسانه‌های اپوزیسیون درباره انفجار بندر شهید رجایی
نوراینفو | فواید مصرف حبوبات در رژیم غذایی
واکنش جدیدی از سه کشور اروپایی برای نقش فعال در مناسبات با ایران و مذاکرات نداشتیم+فیلم
طلای جهانی دوباره ریخت
تصاویر بی‌ضابطه از قربانیان؛ بحران دوم پس از حادثه بندرعباس
طوفان ایرانی در امارات؛ سردار آزمون و عزت الهی معادلات لیگ را برهم زدند! + فیلم
تهدید نتانیاهو به نابودی توان هسته‌ای ایران؛ استقلال یا هماهنگی با آمریکا؟
پروتکل‌های صداوسیما کجاست؟
واکاوی حادثه بندر از منظر سیاسی
X
آگهی تبلیغاتی