×
سیاسی
شناسه خبر : 217573
تاریخ انتشار :

معاون سازمان انرژی اتمی تشریح کرد،

بیش از یک میلیون نفر در 250 مرکز پزشکی هسته‌ای از رادیوداروهای ایرانی استفاده می‌‌کنند

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران در گفت‌وگوی نوروزی خود ضمن تاکید بر تداوم برنامه‌ریزی و پایش‌‌های مستمر در همه حوزه‌های صنعت هسته‌ای به گسترش ارتباط سازمان با جامعه علمی و دانشگاهی کشور در سال 1404 اشاره کرد.

نورنیوز - گروه سیاسی: معاون سازمان انرژی اتمی گفت که در زمینه تولید رادیوداروها، برنامه‌ریزی مفصلی انجام گرفته و هم اکنون حدود 250 مرکز پزشکی هسته‌ای در کشور فعالیت دارد و بیش از یک میلیون نفر از رادیوداروهای تشخیصی و درمانی و محصولات سازمان انرژی اتمی استفاده می‌کنند.

محمد قنادی، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران در گفت‌وگوی نوروزی خود با مرکز دیپلماسی عمومی و اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی به تشریح دستاوردهای این معاونت در سال 1403 و مهم‌ترین برنامه‌ها در سال جدید پرداخت.

قنادی با اشاره به پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان انرژی اتمی ایران، اظهار کرد: سال 1403، پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان انرژی اتمی بود. این مجموعه در سال 1353 با نیت برنامه‌ریزی برای تولید 23 هزار مگاوات برق هسته‌ای، تولید انواع رادیوایزتوپ‌ها در حوزه‌های پزشکی، صنعت، کشاورزی و همچنین در بخش اکتشافات و استخراج معادن تاسیس شد.

وی ادامه داد: در همین چارچوب و در حوزه انرژی و تولید برق هسته‌ای برنامه‌ریزی برای ساخت دو نیروگاه در بوشهر با توان 1240 مگاوات و دو نیروگاه در دارخوین اهواز با توان 900 مگاوات تا قبل از انقلاب انجام گرفت. 50 تا 60 درصد زیرساخت یکی از راکتورهای قدرت در بوشهر انجام شد و کار برای ساخت راکتور دیگر راکد ماند. در دارخوین هم با اینکه قراردادهای ساخت دو راکتور انجام گرفته بود اما تا زمان پیروزی انقلاب، کار مهمی انجام نشد و این پروژه به تعویق افتاد.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی و در ادوار مختلف به نحوی برنامه‌ریزی شد که راکتور یک نیروگاه اتمی در بوشهر راه‌اندازی شود و بر این اساس قراردادی با روسیه بسته شد که خوشبختانه هم اکنون 10 سال است که این نیروگاه با توان هزار مگاوات مشغول به فعالیت بوده و برق تولیدی آن به شبکه تزریق می‌شود.

رویکرد جدید سازمان انرژی اتمی ایران در مسیر برنامه‌ریزی و تدوین نقشه راه

قنادی با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی ایران در سال 1400 و در این دوره جدید از مدیریت خود، شاهد یک رویکرد جدید در مسیر برنامه‌ریزی و داشتن یک نقشه راه بود، گفت: در ادوار مختلف هرکدام از روسای سازمان انرژی اتمی ایران برنامه‌ای با هدف پیشرفت صنعت هسته‌ای کشور برای تولید برق هسته‌ای، رادیوایزتوپ‌ها، اکتشافات معدنی و چرخه سوخت داشتند که مکتوب نبود.

 وی ادامه داد: با حضور مهندس اسلامی و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری برای دستیابی به 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای و قانونی که برای آن تصویب شد، به دستور رییس سازمان انرژی اتمی ایران یک سند جامع راهبردی در همه حوزه‌های فعالیت سازمان تهیه شد تا صنعت هسته‌ای دارای یک نقشه راه مشخص و جامع تا افق 1420 باشد. 

وی افزود: براساس آنچه که در دیگر سازمان‌ها و به‌طور کل در سراسر جهان مرسوم است، تهیه این سند برعهده معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی بوده تا تنظیم برنامه‌ها در صنعت هسته‌ای برای آینده در کشور به درستی انجام پذیرد. به همین خاطر، با دستور معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان مقرر شد تا این سند جامع برای همه فعالیت‌های هسته‌ای کشور تدوین شود. اتفاقی که در سال 1400 رخ داد و پس از تصویب در شورای‌ عالی فناوری در فروردین 1401 از این سند رونمایی شد.

قنادی با بیان اینکه این سند دارای یک‌سری اسناد پشتیبان است به نحوی که تمامی فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی ایران در بخش‌های مختلف از جمله پژوهش، برق هسته‌ای، سامانه‌های پرتودهی و رادیوایزتوپ‌ها را پشتیبانی می‌کند، گفت: براساس آنچه که در دنیا مرسوم است به ‌تناوب و طی دوره‌های شش ماهه و یک ساله این نقشه راه مرور شد. حد فاصل سال‌های 1401 تا 1403 در به‌روزرسانی این سند و اسناد پشتیبان آن؛ استفاده از تجربیات گذشته و همچنین مرور و نظرات همه معاونان، مدیران و کارشناسان سازمان لحاظ شده است.

پایش مستمر برنامه‌های انجام شده در صنعت هسته‌ای

وی در ادامه با اشاره به سایر مسئولیت‌های معاونت برنامه‌ریزی سازمان انرژی اتمی ایران در پایش برنامه‌های انجام شده در صنعت هسته‌ای کشور، افزود: در مسیر پایش برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته، به عنوان یکی دیگر از مسئولیت‌های این معاونت، همه پروژه‌ها کنترل شده و بابت پایش پیشرفت و انجام آن‌ها، گزارش‌هایی در بازه زمانی سه ماهه تهیه و به ریاست سازمان ارایه می‌شود.

قنادی تاکید کرد: سال گذشته و در این چارچوب با یک برنامه منظم توانستیم همه فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی ایران را پایش کرده و گزارش‌های آن‌ها را به شکل مکتوب علاوه بر ریاست سازمان به دفتر مقام معظم رهبری و رییس جمهور نیز ارایه دهیم.

همکاری‌ معاونت برنامه‌ریزی با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی

معاون برنامه‌ریزی سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه با اشاره به سومین وظیفه این مجموعه، گفت: دیگر وظیفه این معاونت به فعالیت در حوزه فناوری و توسعه صنعتی بر می‌گردد که همکاری و ارتباط با دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، صنایع مختلف و جهاد دانشگاهی منتج به انعقاد چندین تفاهم‌نامه، توافقنامه‌ و قرارداد با این مراکز شد.

وی افزود: در ارتباط و همکاری با دانشگاه‌ها و دیگر جوامع علمی کشور که مورد تاکید ریاست محترم سازمان نیز است، اعزام اساتید سازمان انرژی اتمی ایران و پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای برای سخنرانی علمی و ترویجی در دانشگاه‌های کشور، در دستور کار قرار گرفت. نخستین مورد آن در اسفندماه 1403 و در دانشگاه خلیج فارس بوشهر برگزار شد که حضور حدود 400 نفر از دانشجویان نشان‌دهنده استقبال بسیار خوب از این مساله است.

قنادی با تاکید بر اینکه این برنامه در سال جدید و در دیگر دانشگاه‌های کشور نیز اجرایی خواهد شد، گفت: در سال 1403 معاونت برنامه‌ریزی علاوه بر دنبال کردن وظایف ذاتی خود که به آن‌ها اشاره شد، پروژه‌هایی را نیز در دست اقدام داشت.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین پروژه‌هایی که در سال گذشته به نتیجه رسید، طرح پایلوت استخراج هلیوم از گاز طبیعی بود؛ پروژه‌ای که خوشبختانه در بهمن‌ماه و بعد از دو سال تحقیقات به بهره‌برداری رسید.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: در این راستا برنامه‌ریزی شده تا هلیوم را از گاز طبیعی در عسلویه و به میزان 22 تن در سال استخراج کنیم. در حال حاضر شاهد واردات گاز هلیوم به کشور هستیم و با این اتفاق در عسلویه در تولید آن خودکفا می‌شویم.

وی ادامه داد: طراحی اولیه و پایه این پروژه در یکی از دانشگاه‌های کشور انجام گرفت که پس از بررسی و مشاوره‌های لازم از سوی سازمان انرژی اتمی ایران، به دنبال طراحی تفصیلی آن هستیم.

لزوم گسترش همکاری و ارتباط با دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور

اشاره به برنامه‌های 1404 معاونت برنامه‌ریزی، دیگر موضوعی بود که معاون سازمان انرژی اتمی ایران با بیان آن، اظهار کرد: در سال جدید معاونت برنامه‌ریزی همچنان به شکل منظم؛ بررسی سند جامع راهبردی صنعت هسته‌ای کشور را در بازه‌های زمانی شش ماهه و یکساله را با دریافت نظرات معاونان، مدیران و کارشناسان سازمان و همچنین اساتید دانشگاه را در برنامه خود خواهد داشت.

وی افزود: همچنین پایش برنامه‌های در حال انجام به‌منظور تهیه گزارش‌های ادواری از میزان پیشرفت آن‌ها به شکل جدی‌تر برای ارایه به ریاست سازمان در برنامه معاونت برنامه‌ریزی سازمان انرژی اتمی ایران در سال 1404 خواهد بود.

قنادی در ادامه گفت: همچنین علاوه بر موارد ذکر شده (به عنوان مهم‌ترین برنامه‌های معاونت برنامه‌ریزی سازمان انرژی اتمی در سال 1404)، برنامه‌ریزی مفصلی نیز برای ارتباط با دانشگاه‌ها انجام شده است. تا پایان 1403 سازمان با 16 دانشگاه کشور تفاهم‌نامه به امضا رسانده که در سال جدید به دنبال افزایش این نوع از همکاری‌ها هستیم تا در نهایت با همه دانشگاه‌های کشور در حوزه هسته‌ای این ارتباط شکل بگیرد.

ضرورت حرکت سریع‌تر در مسیر دستیابی به 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای

وی با تاکید بر اینکه سازمان انرژی اتمی ایران وظیفه دارد تا در حوزه تامین انرژی و برای سلامت جامعه گام‌های استواری بردارد، گفت: یکی از وظایف اصلی سازمان انرژی اتمی ایران در سال 1404، حرکت پرسرعت‌‌تر در مسیر توسعه و تولید برق هسته‌ای به میزان 20 هزار مگاوات در افق 1420 است.

وی افزود: در این زمینه فعالیت در واحدهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر در حال انجام بوده و با پایش مستمر اقدامات، به دنبال این هستیم که تا چهار، پنج سال آینده، این واحدها به مدار تولید برق هسته‌ای اضافه شوند.

برنامه‌های صنعت هسته‌ای برای ارتقای سلامت افراد جامعه

قنادی گفت: در بحث تولید رادیوداروها، برنامه‌ریزی مفصلی انجام گرفته و هم اکنون حدود 250 مرکز پزشکی هسته‌ای در کشور فعالیت دارد و بیش از یک میلیون نفر از رادیوداروهای تشخیصی و درمانی و محصولات سازمان انرژی اتمی استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: این موضوع و برنامه‌ریزی برای آن از آنجایی مهم است که هرسال، شاهد افزایش مبتلایان به بیماری‌های قلبی و انواع سرطان‌ها (رشد 5 درصدی ابتلا به سرطان) در کشور هستیم.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران افزود: دیگر برنامه سازمان در افق 1420، توسعه سامانه‌های پرتودهی محصولات کشاورزی و مواد غذایی و افزایش تعداد آن‌ها در قطب‌های در نظر گرفته شده است. اقدامی که علاوه بر افزایش میزان سلامت جامعه با از بین‌بردن باقی‌مانده سموم و آفات، به رشد اقتصاد ملی نیز کمک شایانی خواهد کرد.

قنادی گفت: یکی دیگر از حوزه‌های مهم صنعت هسته‌ای که در افق 1420 توجه ویژه‌ای به آن شده، چرخه سوخت است چراکه اگر آن را نداشته باشیم داشتن نیروگاه، راکتور تحقیقاتی و ساخت رادیوایزتوپ‌ها معنایی ندارد.

وی در پایان ضمن تبریک دوباره سال جدید و ایام مبارک ماه رمضان و آرزوی توفیق ملت بزرگ ایران در عرصه‌های مختلف، تاکید کرد: برنامه‌ریزی به‌منظور پیشرفت و همچنین تداوم پایش فعالیت‌های انجام گرفته در همه حوزه‌های صنعت هسته‌ای در سال آینده جزو مهم‌ترین برنامه‌های معاونت برنامه‌ریزی است که ان‌شاء‌الله آن‌ها با جدیت هرچه بیشتر دنبال خواهد شد.


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آزادی در انتظار آبی‌پوشان؛ جباری و مأموریت دشوار برابر آلومینیوم +ترکیب احتمالی استقلال
تسریع و تداوم عملیات سردسازی کانتینر بندر شهید رجایی+ فیلم
قیمت طلا امروز جمعه 12 اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت+ جدول
ترامپ در مقابل رسانه‌ها!
نمایش پهپادی در دبی به مناسبت یک میلیاردی شدن‌ تلگرام+ فیلم
حواشی کنکور 1404: وقتی تنها پول انگیزه انتخاب رشته تجربی می‌شود!+ فیلم
دفترچه سوالات علوم تجربی نوبت اول کنکور 1404 منتشر شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ جمع جانباختگان شناسایی شده به 33نفر رسید
جولان مرگبار سگ‌های ولگرد در دماوند
ترکیب احتمالی تراکتور در بازی سرنوشت
چالوس از ساعت 18 یک‌طرفه می‌شود
نورنما | سه کلمه ای که باعت خوشبختی ما میشه!
گودال عجیب انفجار در بندر شهید رجایی+ فیلم
روایت خلبان فداکاری که فرشته نجات بندر شهید رجایی شد+ فیلم
قرارداد استقلال و مذاکرات پیچیده با ماتزاری و شروطی عجیب
کار دست معلّم نیست
انحصار سلاح یا انکار واقعیت؟ بازخوانی موضع جوزف عون در سایه تهدیدات اسرائیل
نتایج اولیه کنکور چه زمانی اعلام می شود؟+ فیلم
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش مهار نشد،نتانیاهو زیر آتش نقدها +فیلم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون
آغاز رقابت نفس‌گیر برای صندلی‌های پزشکی
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
فرصت جدید ایران‌خودرو برای مشتریان دارای حساب وکالتی+جزییات و لینک ثبت نام
برنامه مسابقات امروز 12 اردیبهشت + پخش زنده
ساعت کاری ادارات تغییر خواهد کرد / جزئیات جدید از تصمیم دولت +فیلم
یمن: به پایگاه رامات دیوید در شرق حیفا حمله کردیم +فیلم
خلاصه بازی منچستریونایتد و اتلتیک بیلبائو +فیلم
سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز 5 شنبه 11 اردیبهشت
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / 7 اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر
صدها تروریست در سیستان و بلوچستان منهدم یا دستگیر شدند
مشکل مطهری با روحانیت چه بود؟
به دنیای نوجوانان نزدیک شویم؛ کلیدهای گفت‌وگو
نتیجه بازی فولاد (1) - چادرملو اردکان (1) | بازی در بارش سخت باران + خلاصه بازی
جنایت فجیع خانوادگی
نورنما | 12 اردیبهشت سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد
پیام مدیرعامل فولاد مبارکه به مناسبت روز کارگر؛ تقدیر از دستان خستگی‌ناپذیر
نتیجه نهایی بازی پرسپولیس (3) مس رفسنجان (0) + خلاصه بازی | انتقام قرمز ها در باشگاه مس
هشدار هواشناسی: احتمال باران، باد شدید و صاعقه در تهران
تعویق مذاکرات رم؛ آیا پای اعتراض به دیپلماسی تهدید و تحریم در میان است؟
برد نفس گیر ایران در اولین دیدار؛ ایران(5) - موریتانی(4) + فیلم
برنامه بازی های بعدی تیم ملی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی 2025
ورود پزشکان به سامانه نسخه‌نویسی، دو مرحله‌ای شد
X
آگهی تبلیغاتی