نورنیوز-گروه سیاسی: بهطور مثال سر موضوع جنگ غزه تهدید کرد که اگر گروگانهای اسرائیلی آزاد نشوند، آنجا را تبدیل به جهنم خواهد کرد و حتی برای این موضوع ضربالاجلی معین ساخت که در آخر نه اسرای اسرائیلی آزاد شدند و نه او کار خاصی انجام داد. در بحث جنگ تعرفهها هم دیدیم قبل از شروع آن، ترامپ از مواضع خودش عقب نشست. نمونه دیگر هم مسئله یمنیها بود که گفت اگر حملات متوقف نشود، ما به ایران حمله خواهیم کرد که در نتیجه نه حملات پایان یافت و نه او حملهای به ایران کرد. بهطور کلی او ازبلوف سیاسی در سخنان خود بهره زیادی میبرد.
مشخصا در مورد ایران این موضوع گفتنی است که ترامپ وقتی از موضوع تهدید استفاده میکند و به مرحله اجرا میرسد به دلایلی این موضوع را عملی نمیکند. در قبال ایران او در حال حاضر که مذاکرات درحال انجام است دیگر مثل ابتدای ریاستش تهدید نظامی به عمل نمیآورد و احتمالا امید این را در دل دارد که با ایران در نهایت به یک توافق دست یابد. در سفر اخیر ترامپ به خاورمیانه شاهد آن بودیم که گفت اگر ایران شاخه زیتون ما را نپذیرد تحریمهای سختی علیه او اعمال خواهیم کرد. او در این موضع در اصل از مواضع رادیکال خود عقبنشینی کرده است و میخواهد با تحریم کار خود را پی بگیرد و از کشورهای عربی منطقه هم میخواهد که او را در این موضوع همراهی کنند.
البته باید درنظر گرفت که این موضوعات دلیل نمیشود که بگوییم ترامپ دیگر مسئله تهدید نظامی را درنظر نمیگیرد. او ممکن است 10روز دیگر تصمیم بگیرد که باز ایران را تهدید کند، اما فعلا از این موضع عقب نشسته و این موضوعی است که به شخصیت ترامپ از طرفی برمیگردد و از سویی دیگر در عمل میبیند اجراییسازی این تهدیدها هزینه سنگینی برای آمریکا در پی خواهد داشت. چندان نباید حرفهای ترامپ را درنظر گرفت و آنها را مبنا قرار داد، بلکه باید رفتار او را سنجید. نه ادعای او مبنی بر آوردن رفاه و سعادت برای ایرانیان ارزشی دارد و نه تهدیدات او را باید بیش از اندازه جدی گرفت.