نورنیوز _ گروه اجتماعی: غلامرضا کاظمیان، معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، پیشتر از مخالفت این شورا با احداث دو برج ۴۲ طبقه موسوم به «هتل ولنجک» در منطقه یک تهران خبر داده بود. این پروژه به دلیل قرار گرفتن در حریم گسل شمال تهران با محدودیتهای قانونی مواجه است.
علی بیتاللهی، رئیس بخش زلزلهشناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، در توضیح بیشتر اعلام کرد: محل ساخت پروژه، در پهنهای واقع شده که بر اساس نقشههای مصوب حریم گسلهای شهر تهران – ابلاغشده در سال ۱۳۹۸ – احداث ساختمانهای مرتفع در آن ممنوع است.
وی با اشاره به مصوبه شورای عالی شهرسازی گفت: بر اساس این مصوبه، هرگونه ساختوساز بلندمرتبه، صرفنظر از نوع کاربری، در پهنه گسلهای فعال از جمله نیمگسل شمال تهران، غیرقانونی است. ساختمانهایی با ۱۲ طبقه یا بیشتر، بهطور خاص مشمول این ممنوعیت هستند.
۳۴ طبقه این هتل اضافه است
بیتاللهی ادامه داد: افزون بر این، دستورالعمل ساختوساز در پهنههای گسلی که پس از ابلاغ نقشه حریم گسلها تنظیم شده، محدودیتهای بیشتری وضع کرده است. طبق این دستورالعمل، گودبرداری سازهها نباید از ۶ تا ۱۲ متر در زیرزمین فراتر برود و همچنین احداث ساختمانهای حساس مانند بیمارستانها و ایستگاههای آتشنشانی در این مناطق کاملاً ممنوع است.
او با بیان اینکه پروژه «هتل ولنجک» از منظر آئیننامه ۲۸۰۰، در رده ساختمانهای با اهمیت ویژه طبقهبندی نمیشود، افزود: در نتیجه ساخت آن بهصورت کلی ممنوع نیست، اما باید در محدودهای با ارتفاع بین ۶ تا ۸ طبقه باقی بماند؛ ساخت برجهای ۴۲ طبقه در این موقعیت، خلاف ضوابط مصوب است.
این هتل غیرقانونی است
بیتاللهی درباره چگونگی صدور مجوز این پروژه اظهار داشت: مسئولیت صدور پروانه ساخت بر عهده شهرداری است که باید مطابق مصوبات شورای عالی شهرسازی عمل کند. اگر مجوزی صادر شده، یا اطلاعرسانی دقیق به متقاضی صورت نگرفته یا ممکن است با بهرهگیری از تبصرهها و مصوبات کمیسیون ماده ۵، این مجوز اخذ شده باشد.
او تأکید کرد که صدور مجوز ساخت چنین برجی در محدوده ممنوعه گسل، مغایر مقررات است و لازم است این موضوع از سوی نهادهای ذیربط بررسی و پیگیری شود.
رئیس بخش زلزلهشناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی هدف از تعیین حریم گسلها را ارتقای ایمنی شهری و کاهش ساخت و ساز در مناطق پرخطر دانست و گفت: ساختمانهای بلندمرتبه در این مناطق ممنوع شدهاند، زیرا افزایش جمعیت ساکن در این سازهها مدیریت بحران را با چالش مواجه میکند. مرجع صدور پروانه ساخت و مسئول اجرای این مقررات شهرداری است و باید نسبت به عدم رعایت قوانین در این زمینه پاسخگو باشد.