به گزارش نورنیوز-پنجمین جشنواره اسباببازی ۷ دی گشایش مییابد/ عرضه 2 هزار اسباببازی ایرانی پنجمین جشنواره ملی اسباببازی ۷ دی در مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گشایش مییابد و 2 هزار اسباببازی ایرانی عرضه میشود. پنجمین جشنواره اسباببازی ۷ دی گشایش مییابد/ عرضه 2 هزار اسباببازی ایرانی پنجمین جشنواره ملی اسباببازی ۷ دی در مرکز آفرینشهای فکری کودکان و نوجوانان گشایش مییابد؛ این نمایشگاه از ساعت ۹ تا ۱۹ برگزار میشود و تا ۱۳ دی ادامه دارد.
محسن حموله دبیر پنجمین جشنواره ملی اسباببازی در نشست خبری که امروز در مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری برگزار شد، با بیان اینکه این جشنواره با شعار «تمرین زندگی» برگزار می شود، اظهار کرد: برگزارکنندگان این جشنواره شامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، انجمن تولیدکنندگان اسباببازی ایران و شورای نظارت بر اسباب بازی هستند.
وی به اهداف کلی جشنواره اشاره کرد و گفت: اهداف پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی شامل «حمایت از کالای داخلی در راستای تحقق شعار سال(رونق تولید)»، «توسعه و ترویج کاربردها و کارکردهای بازی و اسباببازی»، «برقراری ارتباط موثر میان طراحان، تولیدکنندگان، سرمایهگذاران و همه فعالان حوزه بازی و اسباب بازی»، «کمک به ساماندهی صنعت اسباب بازی» و « فراهم آوردن زمینه طراحی و استقرار نظام نوآوری» است.
حموله ادامه داد: رویکرد جشنواره شامل «توجه و اهمیت دادن به موضوع اسباببازی به عنوان ابزاری تأثیرگذار در مراحل رشد کودک و نوجوان»، «ایجاد ارتباط میان نهادهای دولتی و غیردولتی مرتبط با حوزه اسباببازی»، «معرفی اسباببازیهای مؤثر در رشد جسمی و ذهنی کودکان و نوجوانان»، «آشنایی تولیدکنندگان اسباببازی با نیازهای مخاطبان»، «ارائه و معرفی آخرین دستاوردهای تولیدکنندگان داخلی»، «ایجاد فرهنگی انتخاب درست اسباببازی»، «افزایش سطح اطلاعات عمومی در زمینه کودک، بازی و اسباب بازی» و «ایجاد بستری مناسب برای شکوفایی استعدادها و رشد قوه خلاقیت نوجوانان و جوانان» است. وی به بخشهای جشنواره اشاره کرد و افزود: این جشنواره دارای بخشهای مختلف از جمله «کمیته طرح و برنامهریزی و برگزاری رویدادهای پنجمین جشنواره ملی اسباببازی»، «کمیته نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت اسباببازی ایرانی»، «کمیته نمایشگاهی ترویجی بازی و اسباببازی»، «کمیته علمی برگزاری نشستها و کارگاههای علمی در حوزه اسباببازی» و «کمیته داوری، انتخاب طرح ها و اسباب بازیهای برتر ایرانی در سال ۹۷ تا شهریور سال ۹۸» است.
دبیر پنجمین جشنواره ملی اسباببازی با بیان اینکه 20 عنوان اسباب بازی جدید ایرانی با حضور تولیدکنندگان و کارشناسان حوزه اسباببازی در ایام جشنواره رونمایی میشود، اضافه کرد: توسط کمیته طرح برنامه ریزی و برگزاری رویدادهای این جشنواره، برگزاری آیین رونمایی کتابهای حوزه اسباببازی، برگزاری آیین رونمایی تازههای اسباب بازی و تقدیر از فعالان و پیشکسوتان حوزه اسباب بازی انجام میشود. وی با بیان اینکه در این نمایشگاه ۲ هزار اسباب بازی ایرانی به نمایش در میآید، اظهار کرد: شاهد رشد چشمگیر حضور تولید کنندگان اسباببازی در جشنواره هستیم و امسال رشد 60 تا 70 درصدی را شاهدیم؛ بیش از ۱۶۰ تولیدکننده و دعوا و عروسکساز در این نمایشگاه حضور دارند. حموله با تأکید بر اینکه ۴۰۰ عروسک در شهر عروسکها معرفی میشود، گفت: 27 شرکت و مؤسسه دولتی و خصوصی و نهادهای مردمی در نمایشگاه ترویجی بازی و اسباببازی فعالیت دارند و امسال در نمایشگاه ترویجی، دسته بندی محتوایی مانند بازیهای فکری، گروهی، حرکتی، رفتار ساز سلامت، مهارت افزا، خلاقیتی آموزش خانواده و مربیان، بازیهای خلاق کودکان، هوافضا برای کودکان و معرفی فناوری نانو انجام شده است.
وی افزود: در این جشنواره نشستهای تخصصی متعددی نیز برگزار میشود که میتوان به «نقش آموزش و پژوهش در صنعت اسباب بازی»، «اسباب بازی، صنعت خلاق فرهنگی و بازیهای بوم ساخته ایرانی»، «آثار روانشناختی و تربیت بازی و اسباب بازی»، «دورهمی فعالان حوزه کودک و نوجوان با موضوع اسباب بازی»، «نشست طراحان و عروسکسازان ایرانی»، «نشست شورای همکاری مراکز بازیهای رومیزی با حضور فعالان این حوزه از سراسر کشور» و «نشست جایگاه رسانهها و فضای مجازی در تجارت اسباب بازی» اشاره کرد. دبیر پنجمین جشنواره ملی اسباببازی ادامه داد: در این جشنواره، کارگاههای مختلف مانند کارگاه آموزشی برندسازی و بازاریابی و فنون و فروش موفق در سند اسباب بازی، کارگاه آموزشی شخصیت سازی در بازی و اسباب بازی، کارگاه آموزشی عروسک سازی، تنپوشها و هویت سازی ایرانی و کارگاه آموزش بازآفرینی اسباب بازی و بسته بندی زیست سازگار برگزار میشود.
وی به انتخاب طرحها و اسباببازیهای برتر ایران اشاره کرد و گفت: تعداد اسباببازیهای ثبتی 511 طرح و تعداد اسباببازی مجوز تولیدی 276 اسباببازی و تعداد اسباببازیهای بخش رقابتی 128 طرح است. حموله به بخش جنبی جشنواره اشاره کرد و افزود: بازار اسباببازی با حضور 160 تولید کننده اسباببازی، برپایی نمایشگاه آثار طراحان و عروسکسازان ایرانی با معرفی بیش از 100 نمونه عروسک، شادپیمایی اسباببازیها و عروسکها در محیط جشنواره، اجرای نمایش محیطی «مار و پله»، اعلام نتایج دومین رویداد مدلی ایده آزاد اسباببازی و اعزام تماشاخانه و بازی خانه سیار به استان سیستان و بلوچستان از جمله برنامههای بخش جنبی جشنواره است. حسین ربانی معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رئیس پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی در این نشست اظهار کرد: سال گذشته که چهارمین جشنواره ملی اسباببازی آغاز شد، یکی از مسؤولان کشور گفت «در حال حاضر بچه ها با تبلت و گوشیهای تلفن همراه بازی میکنند و دیگر اسباب بازی اهمیت قبل را ندارد» اما معتقدیم اسباب بازی اهمیت بیشتری نسبت به قبل پیدا کرده است؛ شاید تخیل کودکان در فضای مجازی رشد پیدا کرده است اما مهارتهای کارگروهی، حرکتی و جسمیشان رشد پیدا نمیکند و با اسباببازی رشد مییابد. وی با بیان اینکه تعداد فروشگاههای عرضه اسباببازیها بیشتر شده است، گفت: تولید کننده 70 ساله در زمینه اسباببازی داریم و فرایند صنعتی خود را در حال طی کردن است و انجمن تولیدکنندگان اسباببازی، نیازهای خود را پیگیری میکند.
ربانی افزود: حجم واردات اسباببازی در کشور کنترل شده است و محدود شدن ظرفیت واردات موجب شده است کفرصت برای جامعه اسباببازی جهت رشد تولید ملی افزایش یابد. وی با بیان اینکه باید سینما و انیمیشن کودک و نوجوان را تقویت کنیم، اظهار کرد: نبود اتحادیه برای تولیدکنندگان اسباببازی را خدود یک سال و نیم است که پیگیری میکنیم و باید شکل بگیرد تا صنف اسباببازی از طریق کارگروهی به فعالیتهای خود پاسخ دهد. معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با تأکید بر اینکه دولت هنوز مشوق خاصی در سیاستهای صنعتی و مالی خود برای تولیدکنندگان اسباببازی ارائه نکرده است، ادامه داد: اشتغالزایی در صنعت اسباببازی بالاست و تولید منسجم از طریق شهرک اسباببازی نیز میتواند در این عرصه تأثیرگذار باشد.
ربانی با اشاره به تولید 2 سریال و یک فیلم انیمیشن از سوی کانون پرورش فکری و کودکان و نوجوانان، بیان کرد: هدف ما این است که با تولید محصولات جانبی از جمله اسباببازی، این آثار را افزایش دهیم و تلاش کردیم که یک برندی را ایجاد کنیم و توسعه جدی در فروشگاههای حوزه کودک و نوجوان بدهیم. وی ادامه داد: در حوزه اسباببازی با برگزاری نشستهای تخصصی به سمت این رفتیم که تصدی کانون از تولید کم شود و تولید را به بخش خصوصی واگذار کنیم. ربانی در ادامه این سخنان تأکید کرد: در این جشنواره فقط کالای تولید شدهی داخل کشور در نمایشگاه عرضه میشود. ما پنجمین جشنواره ملی اسباببازی را با حداقل هزینه برگزار میکنیم.
محسن رجبی مسؤول کمیته نمایشگاه تخصصی جشنواره ملی اسباببازی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره هزینه جشنواره، قیمت و کیفیت اسباببازیها گفت: جشنواره یکپارچه برگزار میشود و تولیدکنندگانی که در جشنواره حضور دارند جزو تولیدکنندگان اسباببازی هستند. وی ادامه داد: به دلیل افزایش قیمت بنزین، قیمت بسیاری از محصولات گران شده ولی در جشنواره افزایش قیمت اسباببازی نداریم و تولیدکنندگان قیمت کالای خود را بالا نبردهاند و قیمت نمایشگاه ازر بازار پایینتر است؛ از این رو تخفیفی را در نظر نگرفتهایم. رجبی اضافه کرد: امسال یک بخش را در جشنواره تحت عنوان اتاق تجهیزات مدارس ایجاد کردیم که یک نمونه اتاق بازی مدارس است.
فارس