نورنیوز- گروه اقتصادی: تقاضا در بازارهای جهانی نفت و گاز در مواجه با بحران شیوع بینالمللی کووید۱۹ به طور بیسابقهای در حال سقوط است و این در شرایطی است که عرضه نفت و گاز(باتوجه به کشف میادین جدید در بسیاری از کشورها) به شکل قابل توجهی رو به افزایش است. باتوجه به اینکه درآمد حاصل از صادرات گسترده نفت و گاز، برای کشورهای صادرکننده نقشی اساسی در بودجه این کشور ها دارد، چنین نوساناتی در بازارهای جهانی انرژی به سرعت میتواند تبدیل به فشارهای کلان اقتصادی خصوصا برکشورهای صادر کننده شود.
در حال حاضر افزایش عرضه نفت خام و کاهش قیمتها در بازار جهانی انرژی، بر بازار گاز طبیعی و ال ان جی نیز تاثیرات قابل توجهی گذاشته است. اولین شوک به بازار گاز طبیعی، زمانی وارد شد که شرکت ملی نفت فلات قاره چین در ماه فوریه و پس از شیوع سریع ویروس کرونا از تعلیق قراردادهای خود با عرضه کنندههای عمده ال ان جی خبر داد.با اعلام وضعیت بحرانی از سوی شرکت نفت فلات قاره چین به عنوان یکی از بزرگترین وارد کنندگان الانجی جهان، قیمت الانجی به شدت کاهش یافت. ازسوی دیگر کاهش تقاضای انرژی از جانب کشورهای کره جنوبی و ژاپن به عنوان مصرفکنندگان عمده ال ان جی در پی شیوع ویروس کرونا، نیز موجب تسریع در روند کاهش قیمت گاز طبیعی و ال ان جی شد.
بی شک میزان تولید ناخالص ملی و رشد اقتصادی کشورها بر میزان مصرف و تقاضای انرژی کشورهای عمدهی مصرف کنندهی انرژی تاثیر خواهد گذاشت. بحران کنونی در بازار انرژی، توامان باعث افزایش مدت قراردادهای آتی و کاهش قیمت گاز طبیعی و ال ان جی خواهد شد. همچنین کاهش تدریجی قیمت نفت خام، موجب شده تا سرمایهگذاری در صنعت نفت شیل آمریکا نیز کاهش یابد که با تدوام این روند ممکن است دکلهای حفاری در صنعت شیل یک به یک مجبور به تعطیلی شوند.
با توجه به شرایط فعلی در صنعت نفت و گاز، کشورهای خریدار نفت وگاز برندگان اصلی کاهش قیمت خواهند بود و بازار این کشورها بهرهی بیشتری از شرایط ایجاد شده خواهند برد و قراردادهای کوتاهمدت با شرایط مطلوب در انتظار آنها خواهد بود.
نورنیوز