×
سیاسی
شناسه خبر : 68998
تاریخ انتشار :

پایگاه هوایی اسرارآمیز در تنگه باب‌المندب در اختیار کدام کشور است؟

آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی از یک «پایگاه هوایی اسرار آمیز» پرده برداشته که به ادعای این خبرگزاری در یک جزیره آتشفشانی واقع در نزدیکی کشور یمن در حال ساخت است. در این گزارش تاکید شده که محل احداث این پایگاه هوایی در یکی از مهم‌ترین نقاط دریایی جهان از نظر حمل و نقل انرژی و محموله‌های تجاری انتخاب شده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل:  آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی از یک «پایگاه هوایی اسرار آمیز» پرده برداشته که به ادعای این خبرگزاری در یک جزیره آتشفشانی واقع در نزدیکی کشور یمن در حال ساخت است. در این گزارش تاکید شده که محل احداث این پایگاه هوایی در یکی از مهم‌ترین نقاط دریایی جهان از نظر حمل و نقل انرژی و محموله‌های تجاری انتخاب شده است.

یورونیوز به نقل از آسوشیتدپرس  نوشت: هیچ کشوری تاکنون رسما مسوولیت ساخت این پایگاه هوایی مرموز در جزیره مایون واقع در تنگه باب‌المندب را بر عهده نگرفته اما ترافیک دریایی مرتبط با عملیات ساخت یک باند فرودگاهی در این جزیره 5.6 کیلومتری طی سال‌های گذشته عمدتا به کشور امارات عربی متحده ارتباط داشته است.

مقامات دولت در تبعید یمن که از سوی جامعه بین‌المللی به رسمیت شناخته می‌شود می‌گویند که اماراتی‌ها پشت آخرین تلاش‌ها برای ساخت پایگاه یاد شده هستند هر چند که امارات عربی متحده در سال ۲۰۱۹ اعلام کرد که نیروهای خود را از ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان برای مقابله با شورشیان حوثی خارج می‌کند.

جرمی باینی، سردبیر بخش خاورمیانه شرکت اطلاعاتی «منبع باز» که سال‌هاست عملیات ساخت و ساز در جزیره مایون را دنبال کرده، می‌گوید: «به نظر می‌رسد این تلاش به منظور دستیابی به هدفی استراتژیک و بلند مدت برای حضوری نسبتا دائمی (در این جزیره) صورت گرفته است.»

وی در ادامه می‌گوید که «ساخت این پایگاه احتمالا تنها با جنگ یمن مرتبط نیست و شما باید اهمیت حمل و نقل دریایی را نیز در آنجا مد نظر قرار دهید.»

آسوشیتدپرس در گزارش خود تاکید کرده که مقامات اماراتی در ابوظبی و نیز مسوولان سفارت امارات عربی متحده در واشنگتن از پاسخ‌گویی به تماس‌های این خبرگزاری در خصوص ساخت پایگاه هوایی در جزیره مایون امتناع کرده‌اند.

از سوی دیگر در این گزارش آمده است که کریس مورفی، سناتور دموکرات در آمریکا با اشاره به ساخت این پایگاه هوایی یادآور شده که امارات عربی متحده در عمل از جنگ یمن خارج نشده است.

باند فرودگاهی این پایگاه در جزیره مایون به هر کشوری که کنترل آنرا در درست بگیرد امکان می‌دهد تا قدرت خود را بر تنگه باب‌المندب تحمیل کند و به راحتی دست به حملات هوایی به خاک یمن بزند.

این پایگاه همچنین امکان هرگونه عملیات در دریای سرخ، خلیج عدن و مناطق مشرف به شرق قاره آفریقا را برای کشور کنترل کننده آن فراهم می‌کند.

تصاویر ماهواره‌ای شرکت پلنت لبز که آسوشیتدپرس به آن دسترسی پیدا کرده به وضوح کامیون‌ها، گریدر‌ها و دیگر ماشین آلات راه‌سازی را هنگام فعالیت در جریان ساخت یک باند فرودگاهی ۱.۸۵ کیلومتری در این جزیره به تصویر کشیده است.

عملیات ساخت و ساز ظاهرا روز 18 مه با احداث سه آشیانه که درست در جنوب فرودگاه روی باند قرار گرفته‌‌اند، تکمیل شده است.


احداث پایگاه هوایی و باند پرواز در جزیره مایون واقع در تنگه باب‌المندب

یک باند پرواز با این مشخصات عملا می‌تواند برای هواپیماهای تهاجمی، نظارتی و لجیستیکی مورد استفاده قرار گیرد. تلاش قبلی که اواخر سال 2016 آغاز و سپس متوقف شد به ساخت باند بزرگتری به طول سه کیلومتر اختصاص داشت. احداث آن باند می‌توانست پرواز سنگین‌ترین بمب‌افکن‌ها را هم امکان پذیر کند.

مقامات نظامیِ دولت به رسمیت شناخته شده یمن از سوی جامعه جهانی که تحت حمایت ائتلاف تحت رهبری عربستان نیز قرار داد، می‌گویند که امارات عربی متحده اقدام به ساخت این باند فرودگاهی کرده است.

آسوشیتدپرس به نقل از چند مسوول که نامی از آنها برده نشده اعلام کرد که کشتی‌های اماراتی طی هفته‌های گذشته اقدام به حمل سلاح، ‌تجهیزات و نیروهای نظامی به جزیره مایون کرده‌اند.

به گفته مقامات نظامی، تنش‌های اخیر میان امارات عربی متحده و دولت یمن به رهبری عبد ربه منصور هادی،‌ رییس جمهوری این کشور تا حدودی به درخواست ابوظبی برای اجاره بیست ساله جزیره مایون و ترغیب دولت یمن به موافقت با این درخواست مربوط می‌شود؛ حال آنکه به نوشته آسوشیتدپرس، مقامات اماراتی اختلاف نظر در این خصوص را تایید نکرده‌اند.

پروژه اولیه ساخت و ساز که بلافاصله پس از بازپس گیری جزیره مایون از دست شبه‌نظامیان حوثی توسط نیروهای اماراتی آغاز شده بود در سال 2015 بدون نتیجه متوقف شد.

این در حالیست که تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که عملیات ساخت و ساز پایگاه هوایی در این جزیره اواخر سال 2016 جریان داشته است.

الیونورا آردمانیی،‌ تحلیل‌گر موسسه مطالعات سیاست‌های بین‌المللی ایتالیا معتقد است: «در حالی که شاخ آفریقا به دلیل رقابت‌ها و خطرات ناشی از جنگ محلی به مکانی پر خطر برای اماراتی‌ها تبدیل شده است، جزیره کم جمعیت مایون می‌تواند یک مکان راهبری ارزشمند برای نظارت بر دریای سرخ به حساب ‌آید.»

به گفته این تحلیل‌گر غربی،‌ سیاست خارجی امارات از اعمال قدرت به محافظت از قدرت تغییر ماهیت داده و چنین ظرفیتی توانایی نظامی این کشور برای نظارت بر آنچه در منطقه اتفاق می‌افتد و نیز توان بازدارندگی در قبال تهدیدهای احتمالی بازیگران غیر دولتی نزدیک به ایران را افزایش می‌دهد.

مایون که به جزیره پِریم نیز شهرت دارد در حوالی 3.5 کیلومتری آب‌‌های ساحلی جنوب غرب یمن واقع شده است. آسوشیتدپرس در گزارش خود تاکید می‌کند که قدرت‌های جهانی صدها سال پیش به ویژه پس از افتتاح کانال سوئز که دریای مدیترانه و سرخ را به هم پیوند می‌دهد، به اهمیت و موقعیت استراتژیک این جزیره پی برده بودند.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پاری سن ژرمن یک قدم نزدیک تر به فینال با نتیجه 1-0 + خلاصه بازی
قیمت شیر خام بالا می‌رود؛ آیا نرخ جدید برای تولیدکنندگان منطقی است؟
شاهین در پارکینگ یا در صف انتظار؟ وضعیت خریداران همچنان مبهم
الهلال 1 - 3 الاهلی | سبزها راهی فینال شدند + خلاصه بازی
غیرحضوری شدن مدارس در خوزستان:تصمیم اضطراری برای سلامت دانش‌آموزان
با اعمال قانون همسان سازی، حقوق بازنشستگان واریز شد
چرایی سونامی خودکشی مردان میانسال در کره جنوبی
هشدار به پایتخت نشینان؛ طوفان تندری عظیم در راه تهران
طوفان تهران، مدیریت بحران را به باد داد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ دیه جان باختگان ظرف 48 ساعت پرداخت می شود
پرتاب اولین ماهواره های اینترنتی آمازون به فضا
اعلام برنامه مسابقات مرحله نیمه نهایی جام حذفی ایران
خالی ماندن این صندلی،‌ گران درمی‌آید
نورویدیو | آتش بازی معاندان در میان دود و درد؛ روایت یک جنگ ادراکی دیگرعلیه ایران
حضور مشاور و دستیار رهبری در گروه صنعتی و پژوهشی" زر"
احتمال وزش باد شدید در تهران تا ساعات آینده
علت مرگ توله‌پلنگ‌ها در کرمان مشخص شد
صدرنشینی ویکتور گیوکرس در رقابت کفش طلای اروپا
همسایگی هوشمندانه؛ تهران و باکو علیه خط تفرقه
چشم‌انداز مذاکرات هسته‌ای
بازدارندگی از طریق دیپلماسی
آتش‌سوزی گسترده در رستوران چینی
حاشیه های عجیب در فوتبال ایران؛فدراسیون زیر تیغ انتقاد!
واکنش‌های جهانی به انفجار در بندر شهید رجایی همچنان ادامه دارد/ رئیس جمهور چین تسلیت گفت
جزییات طرح ضربتی پلیس پایتخت برای دستگیری سارقان و مالخران
پرونده بیرانوند روز میز فدراسیون؛ حکم صادره عادلانه خواهد بود؟
جذب نیروی انسانی جدید در آموزش و پرورش
آخرین مهلت برای صرافی‌های رمز ارز؛ 20 اردیبهشت!
قیمت سکه و دلار و سایر ارزها امروز 9 اردیبهشت 1404
جلوگیری از فاجعه ای دیگر پس از انفجار در بندر شهید رجایی
هشدار نارنجی گرد و خاک در خوزستان؛ مدارس 12 شهر مجازی شدند
رشد ملایم شاخص بورس در معاملات امروز سه شنبه 9 اردیبهشت 1404
فروش فوق‌العاده و پیش‌فروش محصولات ایران‌خودرو در اردیبهشت ماه+جزییات و لینک ثبت نام
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (20)«ارسک»
جزییات جدید از تفکیک یارانه گروه‌های خاص
آغاز فروش اقساطی محصولات کرمان موتور+ جزئیات
انفجار مرگبار در کارخانه تولید لوازم آتش بازی در میمه
فروش ویژه خودروهای کارشناسی ایران خودرو از فردا+ جزئیات
برای 50 هزار منقاضی مسکن در شهر پرند زمین برای ساخت نیست!
نورنما | 5 تا از بهترین مکان های گردشگری اصفهان
قیمت خودرو امروز 9 اردیبهشت + جدول قیمت ها
جنگ بر سر توافق
تنش در روابط دولت و شورای شهر تهران؛ انتقاد تند چمران به مصوبه هیئت وزیران
مارک کارنی نخست وزیر جدید کانادا شد
دختر رزمی کار حریف زورگیر حرفه ای نشد!
نیش زنبورها نتیجه بازی فوتبال را مشخص کرد + فیلم
نورنما | ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر مبارک باد
شرط گروسی برای توافق با ایران
فردا درِ کنکور به روی این داوطلبان بسته می‌شود!
جدیدترین فیلم از لحظه انفجار بندر شهید رجایی
X
آگهی تبلیغاتی