×
فرهنگی
شناسه خبر : 73612
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

باخت انگلیس، نژادپرستی و حافظه تاریخی دیگر ملت‌ها

مسابقات یورو 2020 و بروز نژادپرستی افراطی در جامعه انگلیس فرصت خوبی بود تا شهروندان اروپایی با طعم تلخ نژادپرستی مواجه شوند زیرا به دلیل تبلیغات رسانه‌ای شناخت دقیقی از تاریخ‌چه جنایات نژادپرستانه حاکمان خود ندارند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: پس از شکست انگلیس از ایتالیا در فینال اروپا، سه بازیکن فوتبال انگلیس، مارکوس رشفورد، یوکایو ساکا و جیدون سانچو مورد حملات نژادپرستانه قرار گرفتند. به گزارش ایندیپندنت این حملات از لحظاتی پس از گل نشدن پنالتی ساکای نوزده ساله شروع شد و نژادپرستان بخش نظرات صفحه‌ی اینستاگرام او را پر از ایموجی میمون کردند. 

در مقابل طرفداران این بازیکن نوجوان نیز شروع به گزارش نظرات نژادپرستانه به اینستاگرام کردند ولی اینستاگرام همه‌ی گزارشات را وارد ندانست! 
گفتنی‌ است توییتر، اینستاگرام و فیس‌بوک به صورت خودکار واکنشی نسبت به این حملات نداشته‌اند و اگر نظرات نژادپرستانه از روی این پلتفرم‌ها حذف شده، همگی به دلیل واکنش طرفداران این بازیکنان بوده است.

اتحادیه فوتبال انگلیس نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که «نژادپرستی آنلاین وحشت‌زده‌شان کرده است» و از دولت خواست تا «واکنشی سریع به این وضعیت نشان دهد، چرا که این حملات تبعاتی واقعی در پی دارند.»

آنان همچنین از رسانه‌های اجتماعی درخواست کرده‌اند تا واکنشی مسئولانه نشان دهند و این پلتفرم‌ها را از این چنین عمل‌های وقیحانه پاک نمایند. لازم به ذکر است که در طول این بازی‌ها بازیکنان رنگین‌پوست انگلیس به نشانه‌ی اعتراض به نژادپرستی در هنگام پخش سرود ملی در ابتدای بازی‌ها بجای ایستادن زانو می‌زدند و این حرکت آن‌ها مورد

اعتراض سیاست‌مداران محافظه‌کاری بوده است که شکاف نژادی را در انگلیس انکار می‌کردند. نژادپرستی و رفتارهای ضد انسانی در لایه‌های زیرین جوامع اروپایی همچنان در جریان است و این حقیقتی است که در موقعیت‌های مختلف ظهور و بروز اجتماعی پیدا می‌کند. 

این رفتارهای ضد انسانی در طیفی از اسلام ستیزی و توهین به مسلمانان گرفته تا تحقیر و توهین به رنگین پوستانی که روزانه متحمل فشارهای روانی می‌شوند و حتی آزار و اذیت‌های برآمده از تفاوت‌های جنسیتی در جامعه انگلیس بروز و ظهور دارد، رفتارهایی که شاید بهتر باشد برای ریشه‌یابی آنها به تاریخ این کشورها و نوع نگاهی که به دیگر ملت‌ها در طول تاریخ داشته‌اند نگاه کنیم.

این جنس برخورد با دیگران در نوع خود حکایت‌گر یک خودبرتربینی جمعی تاریخی و منفعت طلبی مطلق است که در جامعه به صورت فرهنگ غالب در آمده و تبدیل به سیاست‌های فرهنگی و مورد تایید می‌شود. به همین دلیل در طول تاریخ شاهد اعتراض‌های عمومی در خود این کشورها علیه اشغال و استعمار و جنایت‌های دولت‌هایشان نبوده‌ایم.

پس از ماجرای فوتبال که واکنش‌های شدیدی به دنبال داشت، پادشاهی انگلیس با وجود تاریخ سیاه خود در برده‌داری، استعمار و جنایت علیه بشریت در خاورمیانه و آسیا سعی کرد با محکوم کردن رفتار بخشی از جامعه خود و محکوم کردن رفتار نژادپرستانه آن‌ها چهره‌ای انسانی و مدرن از خود به نمایش بگذارد. 

در همین حال باید گفت به خلاف چهره بشردوستانه‌ای که دولت این کشور از خود نشان می‌دهد، تاکنون نه تنها در قبال جنایاتی که در کشورهای مستعمره خود مرتکب شده است مسئولیتی نپذیرفته و غرامتی نپرداخته بلکه حتی از ملت‌های مظلوم عذرخواهی نیز نکرده است.

برای نمونه خوب است به ماجرای قحطی بزرگ در ایران اشاره کنیم که شرح کامل ماجرا را دکتر محمدقلی مجد در کتابی با عنوان «قحطی بزرگ» با استناد به اسناد موجود در وزارت خارجه آمریکا بیان کرده است. 
در ماجرای قحطی بزرگ در ایران، تقریبا 40% از جمعیت ایران در طول سال‌های 1917 تا 1919 میلادی از بین رفته است. به دیگر سخن انگلیس تقریبا 9 تا 10 میلیون نفر از جمعیت ایران را در طول این سال‌ها قتل عام کرده است.

در آن دوران انگلیس نه تنها از پرداخت پول درآمدهای نفتی ایران امتناع می‌کرد بلکه غلات ایران را غارت کرده و نیز اجازه نمی‌داد تا غلات و مواد غذایی از کشورهای دیگر، نظیر آمریکا، هند و... وارد ایران شود و این امر باعث شده بود تا قیمت مواد خوراکی و غلات در ایران به شدت افزایش یابد و قحطی ایران را فرا بگیرد و در اثر گرسنگی و سوء تغذیه بین 9 تا 10 میلیون نفر از ایرانیان طی دو سال جان خود را از دست بدهند.

بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا، جمعیت ایران در سال 1914 میلادی 20 میلیون نفر بوده است. این جمعیت در 5 سال بعد، یعنی در سال 1919 به 11 میلیون نفر تقلیل یافته و علت آن سیاست نسل‌کشی انگلیس در ایران بوده است.

چنین فجایعی برای رسیدن به اهداف استعماری در آفریقای جنوبی، هندوستان، افغانستان و عراق نیز تکرار شده و اسناد آن در تاریخ این کشورها ثبت است. 

کمتر از دو ماه قبل اجساد مربوط به حداقل 215 کودک بومی که برخی از آنها کمتر از 3 سال سن داشتند، در یک مدرسه شبانه‌روزی کاتولیک در ایالت بریتیش کلمبیا کشف شد. حکومت کانادا یک دموکراسی پارلمانی فدرال و یک پادشاهی مشروطه است که در حال حاضر ملکه الیزابت دوم رئیس این کشور است و به عنوان یکی از فرمانداری‌های کل انگلیس شناخته می‌شود.  پیش از این نیز گورهای دسته‌جمعی مشابهی در این کشور کشف شده بود که سندی آشکار بر نسل‌کشی بومیان این کشور است.

جالب اینکه این مدارس تا سال 1997 میلادی فعال بوده‌اند و این به این معناست که نژادپرستی و نسل‌کشی تا عصر حاضر در اولویت دولتمردان کانادا قرار داشته و لذا هیچ ضمانتی وجود ندارد که در مقطع کنونی نیز این رفتار استمرار نداشته باشد.

مسابقات یورو 2020 و بروز نژادپرستی افراطی در جامعه انگلیس فرصت خوبی بود تا شهروندان اروپایی با طعم تلخ نژادپرستی مواجه شوند زیرا به دلیل تبلیغات رسانه‌ای شناخت دقیقی از تاریخ‌چه جنایات نژادپرستانه حکومت خود ندارند.

 

 


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
در حسرت یک قرارداد دائم
اعلام جزئیات کامل هزینه نقل و انتقال خودرو در سال 1404
لامین یامال تاریخی ظاهر شد: ستاره بارسلونا با گل رؤیایی مقابل اینتر
توافق با ایران بسیار مهم است/ گفت‌وگوها به برخی جزئیات فنی رسیده‌
وزیر کار تکلیف کالابرگ را مشخص کرد
جهنم در سرزمین های اشغالی: وقتی اسرائیل از مهار آتش ناتوان ماند!
یمن: علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا حمله پهپادی انجام دادیم
عکس های منتخب جهان، 30 آوریل 2025
شکست ناباورانه النصر مقابل کاوازاکی: پیروزی 3-2 برای تیم ژاپنی در نبرد آسیایی
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404
پایان فوتبال تماشایی ستارگان و درخشش یامال؛ بارسلونا (3) - اینتر (3) + خلاصه بازی
نورنما | طبیعت خشن و بسیار زیبای آبشار کردیت (کردی)
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ پرداخت دیه جان باختگان در کمتر از 48 ساعت
اعترافات تکان دهنده جاسوس موساد که امروز اعدام شد+ فیلم
تبیین راهبرد ایران در مورد ساخت سلاح هسته ای از سوی دبیر شورای عالی امنیت ملی+ فیلم
حوادث مجدد برای سرویس مدارس؛ مصدومیت چندین دانش آموز
ایلان ماسک از کاخ سفید رفت؟
نورنما | 11 اردیبهشت روز جهانی کار و کارگر گرامی باد
اعلام زمان پرداخت ارز زیارتی به حجاج+مبلغ مصوب
کار بزرگ وزیر تعاون در هفته کارگر
جزییات جلسه شبانه داوران لیگ برتر برای هماهنگی بازی های حساس
اصلی ترین محرومان هفته 28 لیگ برتر
تشریح جزئیات پرونده‌های قضایی جنجالی ؛از بندر شهید رجایی تا بابک زنجانی و کوروش کمپان
آتش در قلب بازار تفلیس؛
اورشلیم در آتش! تخلیه گسترده ساکنان در قدس اشغالی! + فیلم
تهران در قلب بریکس؛ روایت قدرت از غرب آسیا
جزییات افزایش 4 تا 14 میلیون تومانی حقوق کارکنان دولت؛
قیمت سکه و طلا امروز 10 اردیبهشت 1404 + جدول قیمتها
خالی ماندن این صندلی،‌ گران درمی‌آید
زنگ آغاز بزرگ‌ترین رقابت علمی کشور به صدا در‌می‌آید
یک قلاده پلنگ شناسنامه‌دار در اشکنان لامرد مشاهده شد
هشدار هواشناسی : باد شدید و گرد و خاک در راه تهران
خلیج‌فارس؛ نگین ژئوتمدنی ایران و قلب دیپلماسی فرهنگی منطقه
افزایش قیمت سرسام آور خدمات روانپزشکی
اعلام زمان تغییر ساعت کاری ادارات +فیلم
فروش آنلاین در نمایشگاه کتاب تهران؛ فرصتی برای ناشران و کتابخوانان
پوستر متفاوت باشگاه تراکتور از بیرانوند برای دیدار تراکتور و شمس آذر
قیمت ارزهای خارجی امروز 10 اردیبهشت 1404 +جدول قیمتها
جدیدترین فیلم از لحظه انفجار بندر شهید رجایی
دیدار نمایندگان ایران و سه کشور اروپایی پیش از دور چهارم مذاکره با آمریکا
کالابرگ الکترونیکی به میادین میوه و تره بار رسید
تصادف خونین در بزرگراه خرازی یک قربانی گرفت+فیلم
همدردی با خانواده‌های قربانیان بندر شهید رجایی؛ دمام‌زنی در حضور مسعود پزشکیان + فیلم
چرا دولت لایحه امنیت زنان را پس گرفت؟
فینال داغ لیگ برتر بسکتبال | دوئل طبیعت اسلامشهر و شهرداری گرگان
جاسوس موساد در قلب تهران؛ پایان مأمور تاریکی با طناب دار
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(21)"ارومیه"
کدام استان ها تعطیل شدند؟
آماده باش جنگنده های شکاری و رهگیر برای ایجاد لایه اولیه پدافندی در پایتخت
نورنما | کهنه سربازی که در وصف ایران می خواند!
X
آگهی تبلیغاتی